În PA-uri să ne adunăm

Deschid discutia despre viitorul concurs de PA-uri. Vă rog să spuneti aici ce idei si ce observatii aveti în general si în special în legătură cu jurizarea si, fireste, cu temele/felul noului concurs.

În principiu, mă ofer să găzduiesc eu un nou concurs, dar asta nu exclude ideea ca fiecare dintre voi să o puteti face, pe blogurile voastre, dacă doriti. Salut ideea drawforjoy si vă invit să luati cu asalt blogul Roxanei!

Despre clasament.
Eu cred că trebuie să păstrăm ideea de clasament. Unele texte sunt mai bune decât altele si cred că acest lucru trebuie să fie reflectat într-un clasament, chair dacă acesta poate fi acuzat de subiectivism. Nimeni nu are pretentia că dă verdicte. E un fel de vot al publicului. Repet, cred că o competitie e folositoare. Una amicală, fireste.

Despre regulamentul de jurizare.
O variantă, pe care o experimentez deja în Pahico, este aceea ca arbitrii să împartă cele 10 voturi la cel putin 4 PA-uri si cel mult sapte. În functie de pozitia PA-ului în clasamentul de etapă, autorii primesc puncte în clasamentul general, astfel:
Locul 1 = 10p
Locul 2 = 7p
Locul 3 = 6p
Locul 4 = 4p
Locul 5 = 3p
Autorii care primesc cel putin un vot, primesc 2p în clasamentul general. Simpla participare oferă 1p în clasamentul general.
Autorii mai multor PA-uri punctează în clasamentul general numai corespunzător celui mai bine clasat PA în clasamentul de etapă.
– Varianta cell61: Fiecare arbitru trebuie să acorde voturile după schema 6-5-4-3-2-1 sau 5-4-3-2-1.

Posibile variante de concurs.
În acest moment, cel mai mult mă tentează să facem un concurs de tip PAlink. Pe lângă provocarea de a lega cuvinte, grupuri de cuvinte aparent fără legătură în texte cu noimă, există si farmecul punctelor în Zelist (sper că blogurile voastre au profitat, măcar un pic, de experimentul ăsta).
– Propunere Leo: să propuna fiecare participant inscris la concurs ori un titlu, ori o tema, ori un cuvant.

Despre anonimat.
S-a desprins ideea ca numele autorilor să fie aflate doar după jurizare. N-am nimic împotrivă.

21 comentarii to “În PA-uri să ne adunăm”

 1. Eu propun sa revenim la anonimat. Pana la adunarea voturilor. E cel mai obiectiv mod de a vota. Sa conteze texte, nu oameni.

  Drept sa spun, PAlink-ul nu ma tenteaza, dar, daca sunt singura de aceasta parere, sunt gata sa ma supun majoritatii.

  M-ar tenta ideea sa propuna fiecare participant inscris la concurs ori un titlu, ori o tema, ori un cuvant. (Nu pentru ca ideile Calinului nu ar fi bune, ci pentru o implicare mai mare).

  Ma mai gandesc si revin. 😉

  Apreciază

 2. As interzice si acordarea de voturi la propriile PA-uri.

  Apreciază

 3. Despre votare, am mai spus că eu cred că ar fi mai echitabil să punctăm doar 5 PA-uri, să zic, descrescător – primul 5 p, al doilea 4 p, 3 – 3 p, 4 – 2 p, 5 – 1 p.
  Numărul nu e neapărat bătut în cuie, pot fi 4, pot fi 6. Asta pentru ca fiecare votant să delimiteze preferințele. Cred că ar fi mai echitabil decât în actualul sistem în care există posibilitatea acordării de 8 p cuiva. Inechitatea vine din faptul că fiind puțini arbitri, acela care acordă 8 p cuiva decide singur câștigătorul etapei.

  Despre PAlink aș vota și eu mai degrabă negativ. Deși îți solicită creativitatea pentru că trebuie să legi niște cuvinte fără legătură, ți-o și suprimă pentru că ești obligat să folosești acele cuvinte și nu prea ai spațiu de manevră. Dar dacă se propune acest concurs, promit să particip 🙂

  Despre anonimat, și eu aș vota pentru, deși argumentul contra ar fi că Leo a câștigat și fiind anonimă și fiind la vedere 🙂

  @Simion:
  Ar putea fi o regulă, deși mă îndoiesc că cineva își poate acorda singur voturi.
  Ideal ar fi dacă s-ar atrage arbitri din afară, dar Călin știe bine că au fost și etape cu 3 arbitri în trecut, e greu să găsești doritori pentru a face asta.

  Apreciază

 4. Oricum ar fi, mie îmi plac aceste concursuri şi sigur voi mai participa în limita timpului pe care-l am pentru aşa ceva.:)
  Pentru călin e cel mai greu să găzduiască şi să adune toare datele.
  Aşa că vorba unuia dinte voi let’s PA!!!:)

  Apreciază

 5. Sper să revin. Încerc să fiu pe fază pentru noul debut 🙂

  Apreciază

 6. @Simion Cristian: Nu pot interzice asta. Dar pot spune că s-a practicat foarte rar şi deloc după ce am discutat despre asta!

  Apreciază

 7. @starsgates, Leo, Simion Cristian, cell61: Mă bazez pe voi, fireşte!

  Apreciază

 8. îmi surade ideea cu palink-ul, ar fi o provocare pe termen scurt. Despre anonimat înclin sa cred ca fiecare dintre voi si-a dezvoltat un stil propriu usor de recunoscut. E buna si ideea propusa de Leo, simpla.

  Apreciază

 9. A, Călin, am uitat să-ți spun,deși e evident că tu n-ai nici o vină. Blogul tău nu-mi oferă nici măcar un link. Nici de la PAfoto, nici de la PAlinkuri. Pentru mine, cel puțin, n-am verificat pentru alții. N-am absolut nici o idee de ce…

  Apreciază

 10. @cell61: Am observat şi eu chestia asta, în alte situaţii. Cred că e o inerţie. Ce oare altceva ar putea fi? Oare ia în calcul doar postările cu un singur link?

  Apreciază

 11. @LordDIf: O să găsim, împreună, cea mai bună soluţie. Am ceva în mânecă 😉

  Apreciază

 12. Eu am idei putine, dar fixe.
  Stiu ca s-a mai discutat acest aspect cel putin o data, dar nu imi amintesc sa se fi ajuns la vreo concluzie clara:
  Autorul isi poate vota propriul text? E moral? E normal?

  Apreciază

 13. Felicitari tuturor, din partea unui incepator intre ale Pa-ului. In ceea ce priveste Palinkul, am oarece probleme in deslusirea temeinica a tehnologiei linkurilor…
  Prin urmare propun si eu alte doua teme de concurs: PaAforisme si/sau PaProverbe.
  In ceea ce priveste clasamentul, da, sunt de aceeasi parere cu Calin. In ce priveste arbitrajul, cred ca ar trebui gasita o solutie in care autorii sa nu voteze.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: