Pisica aproape neagră și Ilarion aproape dumirit

O pisică. Foto: Călin Hera

Pisica aproape neagră și liniștită. Foto: Călin Hera

Pisica aproape neagră își întinde capul, pipăie aerul cu lăbuța dreaptă, se retrage. Dacă ai putea-o privi mai de aproape, ai vedea că tremură. Stă cocoțată de patru ore într-un nuc gros, la zece metri deasupra pământului, la baza unor crengi groase. Pare să nu știe cum a ajuns acolo și, cu siguranță, nu are nici cea mai mică idee cum să coboare. Habar n-are de credințele oamenilor conform cărora pisicile au șapte vieți și cad mereu în picioare.

O fetiță se agită sub copac, o cheamă, o încurajează, zice „pis, pis, pis”, apoi se plictisește și intră în casă. Se întunecă și începe să plouă.

A doua zi, pisica aproape neagră e în același loc, face aceleași lucruri. Plouă cu bulbuci, ca aseară. Lipsește doar fetița. Spre după-amiază, pisica nu mai e în copac. O fi căzut, s-o fi încumetat să coboare sau poate a urcat după ea vreun copil milos.

A treia zi, pisica aproape neagră e din nou în copac, repetă mișcările din primele două zile. „Poate că i-a plăcut, de-aia s-a întors. Și cred că va face la fel în zilele următoare, până când se va plictisi”, spune liniștit dl. Lică, apoi adaugă, într-o doară: „Parcă ai fi tu”, și soarbe încet din bere.

Ilarion nu știe ce a vrut să spună dl. Lică, dar nici nu se încumetă să întrebe. „S-o fi referit la nevestele mele?”, se întreabă în sinea-i.

Etichete: , ,

2 comentarii to “Pisica aproape neagră și Ilarion aproape dumirit”

  1. indiferent la ce s-a referit, concluzia e aceeaşi 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: