04-05 (24 de ore)

Concurs 24 de ore, tema19: 04-05.
Deadline: duminica, 12.00.
Baftă!

Narcisa Laura Driha
Stătuse treaz toată noaptea. O privea dormind, adulmecându-i mirosul de narcise ce-i împodobea părul şi-şi închipuia că-n ora asta, mereu la aceeaşi oră a dimineţii, înainte de răsăritul soarelui, îl visează. Dacă ar fi ştiut ca face asta de când s-au cunoscut probabil că l-ar fi găsit ciudat şi pentru asta nu avea de gând să-i spună niciodată. O privea şi se ruga să nu se trezească întâmplător înainte de 5. I-ar fi aflat secretul atât de fermecător tocmai prin necunoaşterea lui de către alţii!

Fililasi Calin
Era aproape dimineață și tot nu putea să adoarmă. Patul se zgâltâia prea tare, scârtâia, mirosea neplăcut. Din când încând, prin fereastra murdară intra câteo lumină galbenă. Enervant. A ieșit pe culoar. Mai era cineva. Au intrat în vorbă. Nici ea nu putuse dormi. Poate din oboseală, poate din sictir, au intrat în cuseta ei. A fost un sărut lung, în timpul căruia s-au lovit de peretii cusetei, s-au dezbrăcat, s-au aruncat pe patul care continua să scârtâie. La cinci fără cinci au auzit vocea craincei din statia Filiasi.

De la 4 la 5 LePetitPrince
De la patru la cinci as vrea sa am in picioare opinci. Sa fie vara si sa fiu undeva, la tara. Sa ies in curtea larga si pisica sa-mi sara in brate indata. Sa ma uit dupa soare si el sa-mi trimita mirare dupa mirare. La picioarele mele Zdront sa dea repede din codita. Sa fiu din nou baietoiul de fetita. S-o aud pe buna cum ma cheama bland: „vino, buna!” cand eu ma urc in copac ca sa ajung la luna. Singura durere sa-mi fie julitura din genunchi. Sa nu stiu ce inseamna oftatul din rarunchi.

De la patru la cinci cristian
– Am o sensibilitate deosebita, ma tangui, ma preling, ma strecor, ma infiripez, tulbur, agit, rad, plang, gandi vioara.
– Am o gratie aparte, o eleganta greu de definit, tumultuoasa ori calma, visatoare ori indrazneata, gandi viola.
– Am puncte de vedere ferme, precise, desi rezonez cu orice suprafata curba in armonie totala, gandi violoncelul.
– Am o soliditate unica, de care unii se infricoseaza, dar stiu sa ma adaptez si ma pot recrea de fiecare data, gandi contrabasul.
– Spuneti Pa cvartetului de coarde pentru un cvintet fermecat cu suflator, rosti melodios flautul.

Dilemă starsgates
Domnul Vasile este o persoană importantă.
Atunci când alţii încă mai visează, el e demult treaz. Acum în sfârşit, are un moment de răgaz. Se uită la ceas. E abia ora 4 şi el aproape şi-a terminat treaba. Îşi toarnă o cafea şi soarbe cu nesaţ din licoarea neagră.
Apoi îşi murmură în gând: ,,Niciodată n-am fost sigur dacă mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor sau mirosul de cafea m-a făcut să îmbătrânesc aici ca brutar.’’

Fetiţa-n dar Mariana
Adormise cu gândul la Cenaclul Flacăra şi cu grija la tortul neornat. Începuse de două ore ziua ei . Pe la patru şi ceva se trezi brusc…Membrane rupte, dar fără pic de dureri…Începu un stres de toată frumuseţea. Noaptea părea mai noapte ca oricând. Zorii prea departe. Somnul soţului prea adânc. Iar bebelaşul cam grăbit. Era aşteptat abia peste vreo două săptămâni. În drum spre Maternitate, un gând frumos străbătu printre slabe contracţii: un dar viu de ziua ei – un bebelaş… Prea frumos! Prea ireal!…şi touşi, din acel an, Elena nu a mai ştiu de ziua ei, ci de a minunatei ei fetiţe.

Nocturnă gnomică LeeDee P
Niște bețivi făceau scandal în fața unui restaurant. Ascultă cu atenție și desluși mai încolo, zgomotul unui motor înecat și înjurăturile șoferului. La fereastra unui bloc, auzi doi soți cum se certau și își reproșau nereușitele vieții, iar pe aleile parcului, surprinse câțiva cerșetori care își disputau bucățica de pâine culeasă din gunoi. „Ciudată ființă e omul: capabil să iubească până la sacrificiu, el își pierde vremea urând!”, gândi liliacul și se grăbi spre hruba sa, de teama răsăritului.

Etichete: ,

8 Responses to “04-05 (24 de ore)”

 1. Succes participanţilor şi felicitări organizatorului pentru continuitate şi tenacitate!

  Apreciază

 2. Căline, se plânge lumea că sunt cam rapide etapele…E doar o atenţionare, nu o lua drept altceva 😉

  Apreciază

 3. @geaninalisandru: Mulţumesc. Felicitările sunt pentru participanţi şi pentru arbitri.

  @cell61: Ştiu… Au dreptate. Dar mai sunt doar vreo patru etape, cred, şi scăpăm!

  Apreciază

 4. S-a incheiat si etapa aceasta, dar inca nu s-a jurizat etapa precedenta ( 20-21 ) 🙂

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: