Eclipsa de Lună

M-am întrebat ce simţeau oamenii din urmă cu o mie, două mii de ani în urmă în timpul eclipselor. Aseară, ştiind totuşi câte ceva despre fenomenul căruia îi eram martor, de la ultimul etaj al unui bloc din Bucureşti, mă minunam, apoi abia aşteptam să reapară Luna, draga de ea.
Ceea ce m-a mirat a fost durata fenomenului şi faptul că (poate din cauza norilor? să-mi dea cineva o explicaţie, vă rog!) Luna a reapărut de câteva ori: la început o luminiţă mică, mărită la dimensiunile unei fâşii ca un semicontur de cerc, redusă apoi până la întuneric, revenind iar ca o luminiţă (dar în altă parte a conturului), dispărând iar, şi tot aşa.
Un soi de lecţie din care poţi să nu înveţi nimic; doar că, uneori, e mai util să te uiţi pe cer decât la tv.

Etichete: , ,

10 comentarii to “Eclipsa de Lună”

 1. Daca nu ne uitam la televizor, nu stim ce sa cautam pe cer…; nici cu ce ne mai păleste de la Cotroceni…

  Apreciază

 2. Eu am prins inceputul eclipsei si m-am multumit cu el: soarele a apus de un portocaliu aprins, luna a rasarit de un portocaliu stins si putin muscat de obraz. Intre cei doi, pamantul facea umbra….

  Apreciază

 3. Regret enorm că n-am văzut eclipsa…

  Apreciază

 4. De vazut n-am vazut-o ( cred ca am fost doar eu si-americanii), dar se zice c-a fost cea mai lunga din ultimii 100 de ani… Poate de asta s-a jucat de-a v-ati ascunselea cu tine! 🙂

  Apreciază

 5. Si la noi la Giurgiu aceeasi problema. Acelasi mister. O fi fost acelasi nor? Eu nu am vazut eclipsa, dar fiul meu a vazut-o si nu-si putea nici el explica aceasta repetitie. Daca nu a fost vorba despre nor, ce sa fi fost? Ca doar nu traim intr-o bucla a timpului. Dar el imi mai explica ceva. A vazut Luna disparand si reaparand in alta zona. Mult lateral de unde o vazuse prima data. Ce sa fie, ce sa fie?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: