Sagrada Familia de la nivelul trotuarului (dar nu numai)

La Sagrada Familia am ajuns foarte simplu, pe jos (aproape toate drumurile Barcelonei duc acolo, ai putea spune, dar ar fi o exagerare). Adevărul e că locuiam foarte aproape, nu ne-ar luat mai mult de 15 minute dacă nu ne-am fi oprit să bem o cafea, la un colţ de stradă, pe trotuar.

Această prezentare necesită JavaScript.

Atunci când îţi apare în faţa ochilor, oricâte fotografii ai fi văzut, Sagrada Familia te şochează, pentru că te duce cu gândul, instantaneu, la castelele de nisip pe care le făceai pe plajă, la mare, picurând nisip umed pe turnuri şi turnuleţe. Senzaţia e unică, iar cea mai bună descriere a făcut-o un coleg din Pahico, Mihnea, care a vizitat „obiectivul” cu zece zile înaintea mea: mie mi s-a parut o constructie impresionanta din toate punctele de vedere si ca realizare, si ca arhitectura si ca poveste – insa nu m-am simtit ca intr-o biserica. Poate de vina sunt, dar, vorba aia, nu l-am simtit pe Dumneazeu inauntru. Mai degraba – si asta e o alta tema de discutie – l-am simtit pe Gaudi incarcand sa para un Dumneazeu mai mic, dar asta e altceva„.

Până la urmă, mă mulţumesc cu punctul lui de vedere, întrucât n-am rezistat să stăm la coadă aprox. 70 de minute. Am amânat plăcerea asta pentru a doua zi, adică pentru niciodată (un niciodată raportat la sejurul nostru de trei zile; oricum, copiii mei vor fi seniori atunci când construcţia va fi terminată). În schimb, ca să „recuperez” cumva, am fotografiat monumentul, cu o poveste de poveste, din mai multe unghiuri, ceea ce aţi văzut, deja, mai sus.

6 comentarii to “Sagrada Familia de la nivelul trotuarului (dar nu numai)”

  1. Foaaaarte frumos. Gaudi chiar a fost un mic Dumnezeu.

    Apreciază

  2. sagrada familia – terminata inainte sau dupa prima autostrada romaneasca? 🙂

    Apreciază

  3. … dar trebue sa recunoastem ca e unica 🙂 … si, da, seamana cu castelele de nisip dar niste castele facute de uriasi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: