08-09 (24 de ore)

Concursul: 24 de ore

Etapa 24: 08-09

Deadline: 15 martie 23.59

Contrast Autor?
Peste o oră îi ia să ajungă la serviciu. Dimineţile e sinistru. Trezirea cu noaptea-n ochi, visarea prelungită cu pleoapele deschise, mişcările aproape coerente. Colega cu care se întâlni era o combinaţie de vulcan în erupţie la orice oră din zi sau noapte şi perfecţiune fizică. Însă a doua n-o putea eclipsa nicicum pe prima:
– O, nu mă motivează, ăştia cu salariile lor, ce facem de la anul dacă iar se reduc? Abia aştept să ajung înapoi acasă.
– Hm, ciudat. Eu abia aştept să ajung la şcoală.

Primul si ultimul Pa Autor?
El porni de jos. De la inaltimea soldului tatalui sau ora 8 se apropia infricosatoare, din ce in ce mai mare, pe masura ce se apropiau de cladire. Inainte de prima lui ora ii spuse tatalui primul Pa din anii lui de scoala.
Ea porni de sus. De pe treptele din fata cancelariei spre platoul unde se inghesuiau guresi, in asteptarea ei, cei mai pitici dintre elevi. Au inconjurat-o repede si intr-un alai vesel i-a dus spre clasa si i-a asezat in banci, in fata abecedarelor. Iar la noua fara zece, la clopotel, le-a spus ultimul Pa din cariera ei de invatatoare la prima ora din clasa intai.

Indemn Autor?

Un om cu chip blajin, trezit din somn la opt, fara intarziere
S-a apucat sa-si faca un ceai si sa isi puna in el, miere.
Sorbind usor din cana ceaiul cel bun si dulce
Gandul omului nostru departe se duce, se tot duce.
Se facea ca se afla intr-o sala vasta de castel
Cu multi oameni mari in jur, cu copiii langa el
In fata-i sta deschisa o carte cu stihuri adunate
Din anii cei timizi de liceu sau indrazneti de facultate
Pasari de vise cantand anotimpuri s-au prins laolalta
In versuri sa spuna oamenilor povestea lor toata.

Poetule, viseaza din nou, cum stii tu mai senin
Si poate, la anul, iti pui singur scortisoara in vin!

Rugă Autor?
În dimineaţa aceasta am dorit să ajung înaintea tuturor la biserică. Trepte înalte, lacăt ruginit şi scârţâit de uşă imensă îşi arată neprietenia. Merg semeaţă şi sigură şi singură drept pe mijlocul traversei maronii plină de pete de ceară. Picturi cu sfinţi şi îngeri mă conduc spre undeva, spre Cineva. Mă pun în genunchi lângă o bătrânică şi fac linişte în mine. ,,Doamne, ai milă de băiatul meu!” şopteşte ea, apoi tace. Privesc spre locul unde priveşte şi ea. O mamă, cea mai Sfântă Mamă, îşi ţine obrazul lipit de al Pruncului ei. Uit de mine şi mă aud rugându-mă: Doamne, ascultă ruga acestei bătrâne şi adu-i fiul acasă! Deschid ochii plânşi. Bătrâna nu mai e…

Vinerea Răstignirii Autor?
,,Astăzi, Iubirea are culoarea jertfirii. Astăzi, Jertfa are culoarea iubirii. Pe un loc înalt, cel mai înalt, Iubirea îşi desface braţele pentru cea mai largă îmbrăţişare, şi cea mai caldă, şi cea mai înlăcrimată!…
Îmbrăţişarea care schimbă vieţi. Pe totdeauna. Astăzi Cuvântul tace. Doar câte o şoaptă de iubire se aude: ,,Tată, iartă-i că nu ştiu ce fac!” Astăzi Cuvântul tace, dar STRIGĂ IUBIREA RĂSTIGNITĂ.
Strigă atât de puternic încât ecoul acesta răsună repetat în inimile golite de ,,eu” pentru o umplere cu Hristos.  Astăzi vreau să învăţ să tac, pentru că vreau, Doamne, să vorbeşti doar Tu!

Ultimul PA Autor?
Ii curgeau literele ca-ntr-un generos polonic de supa Alfabet dar nu reuseau sa se lege-n idei de parcă le-ar fi lipsit oul din tăiţei.Ultima dovadă de inspiraţie trebuia să fie supremă, s-o pomenească copiii nepoţilor săi, s-o cânte istoria-n paginile-i surde, s-o spună Legenda pruncilor mititei.Scria să fie scris pentru că nu ştia să deseneze o Poveste şi chiar uitase cum se-nvaţă de la Început, ştia să pună punct şi să închidă paranteze dar nu ştia să facă asta fără să spună apoi ca l-a durut…

PA de adio Autor?
Consternare: actorul de rezervă își publică noul roman, Enigma pescarului„. Nu este un debut, a mai publicat unu, la Filiași: „Pătrașcu față cu Făcătorul”. În așteptare, el, cuceritorul, își trecu mâna prin păr plin de teamă, făcând treișpe-paișpe cu înfrigurare. La fiecare 10 minute, drastic, trece de la extaz la agonie. Viață grea! Ajunsă acasă, Viorica-Turturica, îmbrăcată în roșu, soție și paznic de idei îl alintă maternă, fără cuvinte. Dar el și ea știu: dragostea de artă cere sacrificii!


Alternativă
Autor?
Verdictul medicului a fost implacabil: cancer malign în fază terminală și cel mult șase luni de viață. De atunci, nu se mai putea gândi decât la deciziile proaste pe care le luase, la greșelile pe care le tot făcuse și la anii pe care-i consumase ca să le îndrepte. Și din nou, greșeli. Și din nou, timp pentru îndepărtarea pagubelor. Era copleșit sub povara lor și parcă nu simțise niciodată atât de dureros timpul, zădărnicia vieții și nevoia de a merge mai departe!… Nu poate sfârși totul aici!

In camera focul ardea mocnind Autor?
In camera focul ardea mocnind in soba, degajand o lumina rosiatica, semiobscura. Copiii priveau candid la batranul care se aseza greoi pe canapea, rasufland usurat la vederea cartii pe care o deschise la povestea preferata a nepotilor. Copiii zglobii il strigara pe batran:
– Bunicule, nu-i asa ca nu exista balauri? Intrebara, speriati de flacarile din camin ce aruncau limbi de foc.
– Hm, exista atata vreme cat exista si eroi, dragii mei.
Micutii, se adunara vanjosi in jurul batranului imbrancindu-se si dandu-si coate.
Isi rase in barba-i alba si incepu povestea lui.

Etichete:

5 Responses to “08-09 (24 de ore)”

 1. !?
  tema 24: 17-18
  si
  etapa 24: 08-09
  ?!

  Apreciază

 2. @Dan: Probleme de numerotare. Rog, ignoraţi 😉

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: