Veveriţa şi pisica neagră. Muzeul Satului

veverita

La început, am crezut că tăvăleşte o cârpă, ceva. Apoi am observat că e un rest de veveriţă (sună cinic). Am fotografiat, ce era să mai fac? Foto: Călin Hera

Am fost sâmbătă la Muzeul Satului. Sau vineri. Mă rog, n-are o aşa mare importanţă nici dacă ar fi fost joi. De data asta, am trei observaţii care se referă la femeile care stau pe la case. Nu pe la toate, abia o casă din cinci cred că e deschisă

1. În primul rând, ele sunt paznici şi femei de serviciu. (Pentru asta, ar putea fi buni şi bărbaţii.) Eu cred că ele ar trebui să îndrume vizitatorul, să-i prezinte comorile, să fie amabile. Copiii cu care am fost s-au urcat pe bordura unei case. „Daca veneaţi cu o plasă cu bălegar, ca să reparaţi, vă lăsam să vă urcati”, a explicat una, acru.

2. Alta mânca pe o tindă, în linişte. Măcar nu ne-a deranjat cât ne-am băgat nasul prin încăperi. Altfel, cred că e un job plăcut.

3. O altă femeie ne-a certat: „N-o fotografiaţi, că e nesimţită!”. Se referea la o pisică neagră care rodea de zor la o coadă de veveriţă. Atât mai rămăsese din biata făptură. Am dedus că femeia cu pricina văzuse faza, vânătoarea adică, de vreme ce era aşa indignată.

veverita1

Vedere din Bucureşti. Pare fioroasă mâţa asta, si deloc blândă. Zgârie rău! Foto: Călin Hera

15 Responses to “Veveriţa şi pisica neagră. Muzeul Satului”

 1. Oricât am ţine partea veveriţei, trebuie să mănânce şi pisicile.

  Apreciază

 2. @Vania: Eu am o problemă cu femeile alea care păzesc casele.

  Apreciază

 3. N-am mai fost de multă vreme la Muzeul Satului… Bag de seamă că trebuie să mai am răbdare…

  Apreciază

 4. Aoleu ce sinistru…n-am mai auzit ca pisicile sa atace veverite insa probabil ca ajuns criza si la ele. Criza de sobolani 😛

  Iar pe tantile alea oare cine le plateste ca sa poata sfida linistite vizitatorul ?
  Pe la Cultura pe acolo…nu ?

  Apreciază

 5. Criminala! Are o fata de recuperatoare.

  Apreciază

 6. @gabi: Tantile alea nu fac ceea ce ar trebui să facă. Si asta e supărător.

  Apreciază

 7. @drawforjoy: Eu nu i-am văzut fata asta decât în fotografie. Cred că am surprins, pur si simplu, o secventă grăitoare.

  Apreciază

 8. sau poate atat reusise sa apuce din veverita?:D si de ce n`ar avea si veveritele ceva`ul ala al salamandrelor si`i va creste o alta coada, mai stufoasa?;) mda, hotarat lucru, nu`mi place matza asta.

  Apreciază

 9. @nicole: Din declaratiile lui tanti de la poarta casei, am prins doar finalul festinului. Dar ar fi interesant ca acelei cozi sa-i crească o veverită. Foarte interesant.

  Apreciază

 10. Hmm, intr-un meci veverita versus pisica, in mod normal as fi pariat pe repeziciunea unei veverite. Sportiva pisica, trebuie sa-i admiri reflexele de pradator totusi,, la cate surate lenese are in urbanul bucurestean. Imi aminteste de pisica bunicilor, o figura de matza. Respect! 🙂

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: