Servesc patria. Soldaţi şi şoareci

Sunt un bou! Am venit în armată, ceea ce înseamnă că nu m-am chinuit suficient să scap de ea. Şmecherul lu’ Peşte, aşa mi-au zis ăia din gaşcă la plecare. A fentat armata până şi Postolache. Adică mă-să, care e vânzătoare la aprozar, a avut mai multe pile ca mine!

Acum, Posto’ plimbă gagici la discotecă, freacă mentă la taică-său la autobază şi, cică, se pregăteşte de facultate. Mi-e silă de el şi de mine mi-e milă. Fac rime, iar asta mă enervează şi mai mult. Am nevoie de o idee.

Mi-am făcut un culcuş în grămada de ştiuleţi. Facem poştă o ţigară. Sunt cu Coman, Boian, Măgheruș, Marius, Paraschivescu şi cu Călin, ardeleanul. Eu stau cel mai confortabil. Apare şi Tomulica. Ăsta râde mereu şi are numai fotbal în cap, parcă-i nebun. Aprinde şi el o ţigară şi mi-o întinde. Mmmm, Carpaţi de Timişoara. E cu totul altceva decât porcăria aia de Târgu Jiu. Dă-i, mă, drumu’, zice Boian. Mă enervează Boian, prea face pe şmecherul. Îi dau ţigara.

Cred că m-a bătut soarele în cap. Altfel nu-mi explic ceea ce s-a întâmplat. Am simţit că sub mine se mişcă ceva. Un şoarece de câmp pe care aproape l-am strivit. Am avut 60 de kile când am intrat în armată. Acum am 65, deşi mănânc din părţi. Privesc şoarecele. Are ochi sticloşi. Cred că i-am rupt o lăbuţă. Înainte de a-mi da seama ce fac, îl bag în buzunar. Deja nu mai sunt atent la ţigara-poştă; am dat peste o colonie de şoareci. Grămada asta a fost raiul lor. Îmi umplu buzunarele.

Etichete: , ,

31 Responses to “Servesc patria. Soldaţi şi şoareci”

 1. exact asta am facut …maraton!
  Asa se intampla in general…(n-am incotro ca sa vad multe cu bani putini)
  Magazine? Nu prea intru decat in cele cu produse traditionale ( Versace, Armani…glumeam! adevarul e dincolo de paranteza)

  Apreciază

 2. Ma cheama Tomulica numele de familie si ma intreb daca spuneti ca acestea sunt amintiri,ati facut armata cu tatal meu?Il chema Tomulica Marian.numele nu este prea des intalnit,asa ca de aceea va intreb sau personajele sunt fictive???Multumesc

  Apreciază

 3. @Tomulica: Personajul este real, numele la fel. Prenumele era Bogdan.
  PS Iti multumesc că mi-ai adus aminte: am o datorie cu „Servesc patria”.

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: