Zodia aforismelor

Zice lumea bună că în ultimii ani a crescut pofta de aforisme a românilor, ceva de speriat! Nu contrazic. Mai ales că lumea bună înseamnă, în acest caz, echipa de la Citatepedia, care mă anunță (și nu țin pentru mine, vă zic și vouă) că vineri, 22 iulie, vom avea parte de o dublă lansare: a unei edituri și a unei cărți.

Este vorba despre o editură cu nume interesant, de poveste – Digital Unicorn -, și despre o carte „de excepţie” „Antologia aforismului românesc contemporan”, care cuprinde 630 de aforisme, alese din creaţia a 27 de aforişti, inclusiv cele mai cunoscute nume în domeniu. „Este o carte de referinţă şi o premieră în felul ei”, spun cei de la Citatepdia, care strâng de ani buni vorbe deștepte. Mai jos, câteva vorbe deștepte ale lor, despre cartea pe care o lansează mâine:

  • O carte eveniment, cum rar se publică.
  • Prima carte publicată de editura Digital Unicorn a Asociației Culturale Citatepedia
  • Începutul unei „povești” mai lungi, care să însemne multe cărţi frumoase. Sperăm ca, peste ani, aceasta să reprezinte o valoare în sine.
  • Este felul în care marcăm dezvoltarea din ultima vreme a acestui gen literar și o primă treaptă într-o construcție mai amplă, prin care vrem să punem în competiție aforistica românească cu cea din alte țări.
  • O lucrare elegantă, realizată pe hârtie de calitate superioară și cu multă atenție la detaliile de tehnoredactare. Este o plăcere să o citești, dar și să o dăruiești.

Lansarea cărţii are loc vineri, 22 iulie 2016, ora 18:00, pe pagina de Facebook Citatepedia. Vor fi discuții despre aforismul românesc împreună cu o parte dintre autori, „iar intervenţiile din public sunt binevenite”.

 

 

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: