Bani din blog. Varianta Carmen

Pentru Carmen există bucuria de a împărtăși, pe care nu s-a gândit că ar putea-o cuantifica, n-a avut nevoie de asta. Sursa foto: Vis si realitate 2

Pentru Carmen există bucuria de a împărtăși, pe care nu s-a gândit că ar putea-o cuantifica, n-a avut nevoie de asta. Sursa foto: Vis si realitate 2

Am avut o discuție lungă cu Carmen, cea care a adus în România „fenomenul Miercurea fără Cuvinte”. În primele două episoade am vorbit despre Carmen ca bloggeriță și despre începuturile MfC. În partea a treia a discuției am încercat să aflu dacă ea a făcut bani din blog, fiindcă a face din blogging o sursă de venit este un vis secret al multor bloggeri. 

Prin urmare, întrucât bloggerii citesc cu nesaț sfaturi gen ‘cum să îmi fac blogul mai cunoscut, cum să faci bani din blog’ etc., chiar dacă nu recunosc asta și chiar dacă nu le urmează, am vrut să aflu de la Carmen care sunt sfaturile ei în domeniu și dacă a făcut bani din blog.

Carmen: „Nu m-am implicat niciodată în campanii de reclamă cu testare de produse”

„Eu nu am făcut bani din blog, nu am vrut să permit expunerea automată de reclame între articolele mele. Am văzut pe alte bloguri inserate între articole despre pictură și literatură invitații gen „dacă ești single, înscrie-te pe sit-ul XXX“. Nu știu cât se câștigă pentru asemenea reclame, însă consider asocierea de prost gust.”

„Am făcut deseori reclama unui produs, însă fără interes financiar, ci doar din propria mea convingere. Am fost contactată pe e-mail de câteva ori de către producătorul sau furnizorul pomenit în articol, pentru a mi se mulțumi și satisfacția a fost mare. Dar nu m-am implicat niciodată în campanii de reclamă cu testare de produse și nu m-am înscris niciodată la concursurile organizate de ZeList sau ZeBlog.”

„Nimic nu poate fi mai convingator decât descrierea unei experiente proprii”

”Am scris pe blogul meu doar despre ce am dorit și doar atunci când am avut dispoziția potrivită. Mi-am ales ca teme doar ceea ce m-a preocupat sau impresionat în acea perioadă si am abordat cele mai variate teme – de la arta pâna la fotbal, imprimind blogului stilul unui jurnal personal. Parerea mea este ca nimic nu poate fi mai convingator decât descrierea unei experiente proprii – de aceea articolele mele s-au axat pe activitatile mele si ale familiei.”

Mi s-a spus de multe ori ca blogul meu reprezintă un model de a trăi frumos viața și cred că succesul blogului îl datorez acestui fapt. Multe persoane mi-au scris că articolele mele transmit optimism și încredere în propriile puteri.

„Mi s-a spus de multe ori ca blogul meu reprezintă un model de a trăi frumos viața și cred că succesul blogului îl datorez acestui fapt. Multe persoane mi-au scris că articolele mele transmit optimism și încredere în propriile puteri. Asemenea comentarii nu au făcut decât să mă stimuleze, să-mi întărească sentimentul că ceea ce fac este apreciat și că merită să investesc în blog „ceva“ din timpul liber.”

„În aceeași idee, lipsa comentariilor am interpretat-o ca o „notă slabă“ dată articolului meu, dar cel mai tare m-au nemulțumit comentariile „paralele“ cu tema articolului sau cele cu iz de superficialitate. În virtual nu putem vedea zâmbetele false, dar putem simți gândurile false. Exact ca în viata reală, în locul prietenilor artificiali am preferat întotdeauna persoanele care și-au exprimat antipatia pe șleau. Blogosfera e mare! ☺”

 

NOTĂ. Mai jos, lista episoadelor acestui dialog.

 1. Carmen, doamna Miercurii fără Cuvinte 
 2. Cum s-a născut fenomenul Miercurea fără cuvinte
 3. Bani din blog. Varianta Carmen

10 Responses to “Bani din blog. Varianta Carmen”

 1. Si mie imi place blogul dezvoltat de Carmen.
  Imi place si pentru modul fantastic (din punctul meu de vedere) in care stie sa faca din aproape orice un eveniment; imi place cum povesteste (si ilustreaza) despre locurile pe care le-a vizitat (amintind si trecutul) si imi place pentru ca nu dau de reclame – la un moment dat, pe un blog (nestiind inca despre ce-i vorba) – am comentat o reclama cu o masina (am crezut ca face parte din articolul respectiv). 🙂 Mai sunt si alte motive pentru care imi place dar ma opresc la acestea. 🙂
  Desi nu ajungeam chiar zilnic, si la fiecare articol pe care il publica, mi-e dor de Carmen in blogosfera. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. sunteti doi dragti… cuvintele voastre m-au emotionat.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Adevarurile dezvaluite de Carmen nu au facut decat sa-mi confirme ceea ce simteam. Blogul lui Carmen este viu si transmite vibratia vietii si sentimentelor. 🙂 Si acest suflu s-a propagat si continua sa o faca!
  Caline, ai fost inspirat cu aceste postari!
  Dar fiecare om isi este dator lui insusi sa-si realizeze propriul destin, asa ca voi spune simplu: Carmen, multumesc si succes oriunde vei vrea sa mergi!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Multumesc mult Suzana, multumesc pentru toate discutiile pe care le-am purtat amandoua in virtual, multumesc deasemenea si pentru acest comentariu sensibil. Trimit imbratisari si ganduri bune.

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: