Ilarion își face casă la țară

Dale europav. Sursa: europav.ro

Dale europav. Sursa: europav.ro

Ilarion s-a ales cu o moștenire: o casă la țară, pe care o amenajează în secret, sub atenta îndrumare a domnului Inginer. L-a abordat discret într-o dimineață de weekend, când doamna expert PR era la spa. ”Am nevoie de un sfat”, i-a spus. Domnul inginer l-a ascultat cu atenție. ”Va fi cam scump, dar dacă o luăm pas cu pas, o scoatem la lumină”. Au făcut un plan. Primul lucru din plan a fost o vizită la fața locului. Au hotărât că în primul rând trebuie dărâmate toate maghernițele. ”Doar nu te apuci să crești șobolani”, i-a zis. ”Casa ar trebui data jos și făcută alta, dar mai poate sta în picioare. Hai să ne concentrăm asupra curții, să aerisim, să poți veni aici sâmbăta, să faci un grătar, să bei o bere, să stai de vorbă la umbra, să asculți cum răsar stelele”. Ilarion nu știa că domnul inginer poate avea exprimări poetice. Dar și-a dat seama că are dreptate. A tocmit niște băieți din sat, care i-au aerisit proprietatea. Apoi, înainte de a trece la următorul pas, i-a spus domnului inginer că fixul lui e să aibă gazon, mult gazon și un pavaj elegant. În acest moment al discuției, domnul inginer i-a recomandat pavele la preț bun. Știa el pe cineva care le încercase și era mulțumit.

Amicul domnului inginer își amenajase tot o casă de la țară, în stil (cum altfel ?) rustic. Își alesese pavaje în forme ușor rotunjite, de tip floare sau orient, monocromatice sau bicromatice, după cum frumos este scris pe site-ul europav.ro.

Ilarion l-a ascultat cu atenție pe domnul inginer și a hotărât să meargă pe mâna lui. Doar e inginer, nu? Treptat, casa de la țară s-a transformat din căzătura pe care o moștenise într-un loc în care Ilarion dispare tot mai des și îi place.

În timpul săptămânii, are o sumedenie de idei. În weekenduri e tot mai puțin văzut în fața blocului. Pleacă să le pună în aplicare sau pur și simplu ca să îi vină altele. Deși, dacă e să fim sinceri, pleacă la casa de la țară pur și simplu pentru că îi place acolo. Abia așteaptă să termine treaba și să-i cheme la un grătar pe domnul inginer și pe doamna expert PR.

Până la urmă, nici casa nu e chiar atât de dărăpănată. Ba, chiar, într-o seară i-a venit o idee năstrușnică în legătură cu ea. Dar asta este o altă poveste.

NOTĂ. Acest articol face parte dintr-o serie de texte din categoria „Pauza de publicitate”.

10 Trackbacks to “Ilarion își face casă la țară”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: