Dl. Lică vizitează un magazin virtual (P)

Tricicleta care i-a plăcut domnului Lică. Sursa: toyz.ro

Tricicleta care i-a plăcut domnului Lică. Sursa: toyz.ro

Dl. Lică, sufletist cum îl ştim şi foarte sensibil, vrea să-i facă o surpriză micuţului Rareş, nepotul în vârstă de patru ani al lui Tanti Anişoara. De ce i-o fi picat cu tronc prichindelul, asta nu ştiu. Ceea ce am aflat este că dl. Lică l-a întrebat într-o zi de joi pe Ilarion dacă fiu-său, Sebi, e acasă. Erau în faţa blocului, lângă locul de joacă, sunt nişte bănci acolo. „E”, a răspuns laconic Ilarion, apoi l-a chemat pe băiat. „Sebi, fiule”, a zis dl. Lică, „vreau să cumpăr o tricicletă pentru copii, dar nu ştiu unde să mă duc. Zilele astea e plin de iepuraşi prin magazine, că vine Paştele, şi mie nu-mi plac iepurii”.

Sebi a râs uşor, mai mult în sinea lui (se amuză când dl. Lică se fâstâceşte), apoi a luat-o la fugă în scara blocului, fără să zică nimic. „Ce-are ăsta?”, a întrebat Ilarion, vizibil deranjat de impoliteţea fiului său. Câteva minute mai târziu, băiatul a revenit cu un laptop cam muncit în braţe, s-a aşezat pe bancă şi a început să caute.

Ilarion şi dl. Lică, ce să facă? S-au pus cuminţi în faţa lui, ca nişte şcolari timizi scoşi la catedră. „Nenea Lică”, a spus Sebi după câteva minute (puţine), „am găsit aici o listă cu magazine virtuale de unde poţi să-ţi cumperi tricicletă”. Nu ştiu de ce, dar Sebi a zâmbit ca la o glumă bună în timp ce spunea asta, apoi i-a venit de-a dreptul să râdă văzând mutrele serioase şi încurcate ale celor doi adulţi. „Adică?!”, spuneau amândoi fără să mai scoată un cuvânt.

„Adică să presupunem că vizităm www.toyz.ro. Ăsta e un magazin virtual care se laudă că are peste zece mii de articole. Îi credem pe cuvânt, nu ne apucăm să le numărăm. Mergem fix unde ne interesează: la triciclete. Uite, dăm click aici”, a zis Sebi şi le-a arătat cele două pagini dedicate de pe site. În total, 61 de modele de triciclete, ordonate, în funcţie de preferinţe, alfabetic, după preţ (crescător sau descrescător), recomandări, noutate, referinţe, reduceri etc. Ca să arate că ştie mai mult decât atât, le-a mai arătat câteva ştiri despre jucării.

Dl. Lică şi-a notat conştiicios ceea ce i s-au părut a fi oferte, a pus ochii pe trei modele şi a început să socotească în gând, în vreme ce Ilarion a făcut câţiva paşi mai încolo să-şi ascundă o lacrimă rebelă; pe de o parte, era mândru că fiu-său ştie atâtea, pe de altă parte, se gândea că a îmbătrânit dacă acele lucruri i se par atât de complicate. „E simplu”, i-a făcut cu ochiul dl. Lică, de parcă i-ar fi ghicit zbuciumul.

NOTĂ. Acest articol deschide o serie de texte din categoria „Pauza de publicitate”, marcate cu (P).

4 comentarii to “Dl. Lică vizitează un magazin virtual (P)”

  1. … acu’, daca si Gorbaciov a facut reclama la pizza, ce poate sa mai faca si domnul LIca? 🙂

    Apreciază

  2. SĂRBĂTORI LUMINATE!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: