Două curcubee deodată

Vedere din Bucureşti. Două curcubee în mijlocul unei ploi zdravene. Foto (cu telefonul): Călin Hera

Vedere din Bucureşti. Două curcubee în mijlocul unei ploi zdravene. Foto (cu telefonul): Călin Hera

Eu n-am mai văzut aşa ceva: două curcubee în acelaşi timp, pe acelaşi cer. Dacă aş fi babă, aş zice că e semn bun sau semn rău, depinde cine m-ar întreba. Dacă aş fi fizician, aş găsi o explicaţie şi aş scrie o ecuaţie. Un poet adevărat n-ar lăsa să-i scape o astfel de rimă în mijlocul pasajului. Dincolo de orice, nu poţi decât să te bucuri, ca prostu’, văzând aşa minune. Îmi pare rău doar că n-am un aparat de fotografiat mai ‘oţ şi o privire mai puţin discromată. În rest, e bine.

2 comentarii to “Două curcubee deodată”

  1. wikipedia spine: „În condiții de vizibilitate bună uneori se poate observa și un curcubeu mai slab, concentric cu primul, ceva mai mare și cu ordinea culorilor inversată. Teoretic există nu numai acest curcubeu secundar, ci o infinitate de ordine superioare, dar practic cu ochiul liber au fost observate doar primele patru; al treilea și al patrulea sunt și mai slabe și se află de aceeași parte cu soarele, ceea ce îngreunează mult observarea.”
    (am si eu o mostra de curcubeu dublu: http://vis-si-realitate-2.blogspot.de/2013/06/miercurea-fara-cuvinte23-dupa-furtuna.html)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: