Bucătarii din gips de pe litoralul românesc

Această prezentare necesită JavaScript.


În alte zări de soare pline sunt fete şi băieţi care te îmbie. Uneori, ajung să te tragă de mânecă, la propriu (păstrând decenţa).
Socoteala patronilor de terase de pe litoralul românesc e simplă şi se poate reduce la 9 cuvinte: cât ieftin pentru mine, cât mai scump pentru client. Sau la unul singur: tun.
Sincer, cred că mulţi dintre cei care intră pe terasele „vândute” cu astfel de bucătari din gips nici nu văd arătările hidoase*; sunt atenţi doar la preţuri, care e musai să fie cât mai mici, nu contează ce e în farfurie.
Din punctul de vedere al patronilor de terase, amplasarea la intrare a acestor ciudăţenii e ori prostie, ori desconsiderare a clientului. Cu siguranţă nu s-au consultat cu vreun specialist în promovare. Probabil fiindcă există încă ideea că românii se mulţumesc cu orice.

*OK, unul dintre cei trei nu e chiar hidos, dacă-l vezi în fotografie. Dar vine din altă lume, din alt timp. Şi nu mă refer la aşa-zisele vremuri bune, ci la sentimentul de învechit, îngălat, neglijent, murdar. Cam aşa pare litoralul românesc, de la 2 Mai la Năvodari…

 

9 Responses to “Bucătarii din gips de pe litoralul românesc”

  1. Am vazut bucatari din astia si la noi.Dupa mine, ori o tablita cu preturi ori un bucatar de ghips, tot nu ma imbie sa intru in local. 🙂

    Apreciază

  2. Offf… Niciodata nu mi-au placut piticii astia de la intrarea intr-un restaurant. Mi se par destul de creepy…

    Apreciază

  3. Am vazut si in Germania , Ungaria si Austria asa ceva, dar parca sunt mai simpatici. Poate e doar o impresie avand in vedere ca preturile sunt mai accesibile, iar serviciile mai de calitate.

    Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: