Maraton prin Retezat

"Tãul Spurcat din Cãldarea Judele". Foto: Remus Suciu

Ce-aţi zice de o alergare uşoară, cale de vreo 44,2 km, pe coclauri? Prin, să zicem, Munţii Retezat.
E că e?

Dan Zaharia, un prieten vechi, atât de vechi încât nu mi-l aduc aminte anume, dar ştiu că făcea parte din gaşca aceea (cu care schiam, iarnă de iarnă, la Râuşor; el era mai mic), mi-a scris că pune la cale o aşa mare minune.

Am cerut şi am căutat detalii şi sunt în măsură să vă recomand să urcaţi, în weekend-ul următor, în Retezat. Poate că n-o să alergaţi cu toţii pe tot traseul (e criminal!), dar merită măcar să intraţi în atmosferă. Deja îi invidiez pe cei care vor trece linia de sosire (există şi un semimaraton, de doar 20 km, există şi curse scurte pentru copii) şi mă mulţumesc să îmi imaginez că, dacă s-ar fi întâmplat să fie povestea asta în urmă cu vreo 20 de ani, când încă mai aveam genunchi, aş fi făcut vreo minune şi m-aş fi bătut pentru vreo medalie.

Căci, am uitat să vă zic, alături de voia bună, e vorba de un concurs cât se poate de serios! Găsiţi toate detaliile aici.

În ceea ce mă priveşte, voi face tot posibilul să mă aflu acolo, măcar să le strig „baftă!” celor care vor pleca în călătorie.

NOTÃ. Am ales o fotografie fãcutã de Remus Suciu.

 

10 comentarii to “Maraton prin Retezat”

 1. Stiu de maraton si chiar intentionam sa ma prezint, dar inca sunt nerafacuta dupa ultimul maraton (tot genuchii imi poarta si mie sambetele…) plus ca urmeaza sa plec in concediu tot la munte si parca n-as vrea sa ma „stric” dinainte 😀

  In schimb, pot sa spun ca a participa la un maraton montan e o experienta unica si din care putem invata foarte multe despre noi insine (fizic si psihic). Cat despre Retezat… e un munte de care te indragostesti si doar din poze.

  Apreciază

 2. Mda, si prima dragoste zice ca nu se uita niciodata. 😛

  Apreciază

 3. Calin, iti multumesc! Veniti si voi! Proba de semimaraton e accesibila tuturor celor care iubesc drumetiile montane. Dupa participare puteti spune ca ati alergat prin Retezat! La proba de maraton vin profesionistii si toti cei care vor sa treaca la ‘urmatorul nivel’. Si dupa ce am crescut si pe acolo … parca suntem toti un râ’usor! 🙂 Retezat Maraton – de la Râusor la Râusor!

  Apreciază

  • Cu plăcere, Dan. Îi încurajez şi eu pe toţi să participe.
   Pentru mine, din păcate, e prea târziu… Nu ştiu dacă genunchii mi-ar permite să particip la cursa îngeraşilor 🙂

   Apreciază

 4. Deci, pot sa ma laud ca weekendul asta am participat si eu la un maraton pe Ceahlau. Cred ca e ultima iesire caci de acum vine zapada.

  Apreciază

 5. Nu am povestit, ca nu am talentul de a mentine cititorul in suspans si cu mitnea lucida 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: