Carmen: „A ignora un agresor în virtual are același efect ca în viața reală”

Bomboane pentru prieteni, marca Vis și realitate 2

Bomboane pentru prieteni, marca Vis și realitate 2

Am ajuns la a cincea parte a discuției cu Carmen (primele patru: 1, 2, 3, 4). După ce am vorbit despre Carmen ca bloggeriță, începuturile fenomenului „Miercurea fără Cuvinte”, întâlnirile din virtual și cele din real, dacă și cum se fac bani din blog, astăzi am fost curios să aflu părerea doamnei MfC despre nevoia sau nu a reglementării Internetului.

Crezi ca trebuie reglementat mai strict online-ul? 

Categoric sunt de părere ca online-ul trebuie reglementat mai strict. Viața virtuală este relativ nouă și încă nici nu știm cât de multe nu știm! Sunt sigură că pe măsura ce se descoperă imperfecțiunile acestei „lumi noi“, se vor emite reguli noi. Mulțumitor ar fi ca măcar regulile și legile formulate până acum sa fie aplicate și respectate.

Am descoperit cu stupoare în câteva rânduri pe blogurile altora, fotografii, texte sau fragmente de text publicate de mine, fără a mi se fi cerut în prealabil acordul și fără să fi fost menționat că îmi aparțin.

Ai fost agresată pe net, pe blog?

Da, din pacate am avut și asemenea experiențe neplăcute – câteva minore și doar un atac brutal. Chiar dacă acele episoade m-au șocat pe moment, am afișat indiferența și nu m-am lăsat provocată sub nicio formă… A ignora un agresor în virtual are același efect ca în viața reală și mi se pare a fi cea mai elegantă metodă de a pedepsi.

Cunosc și aplic două din regulile elementare ale surf-ului protejat

Umbre. Virtual? Real? Sursa: Vis si realitate

Umbre. Virtual? Real? Sursa: Vis si realitate

Este Internetul un loc suficient de sigur pentru copii, oameni mai neinstruiti? E deci nevoie de educație, reglementare, autoreglementare?

Nu sunt specialista în internet, nu pot sa dau sfaturi și știu că și eu am multe de învățat.

„Amețesc doar când mă gândesc la miile de apps și am emoții de câte ori citesc despre online-banking, online-check-in, buletin de identitate-online”

Cunosc și aplic două din regulile elementare ale surf-ului protejat – în primul rând am grijă ca laptopul/computerul să fie înzestrat cu un program antivirus de actualitate și în al doilea rând, nu accesez decât paginile legale. Mai știu că nici așa nu există garanție sută la sută, însă șansele de a întâmpina surprize neplăcute sunt mult reduse. Amețesc doar când mă gândesc la miile de apps și am emoții de câte ori citesc despre online-banking, online-check-in, buletin de identitate-online, etc.…

NOTĂ. Mai jos, lista episoadelor acestui dialog.

 1. Carmen, doamna Miercurii fără Cuvinte 
 2. Cum s-a născut fenomenul Miercurea fără cuvinte
 3. Bani din blog. Varianta Carmen
 4. „Am renunțat la blogosferă, însă nu am închis blogul”
 5. „A ignora un agresor virtual are același efect ca în viașa reală”

4 Responses to “Carmen: „A ignora un agresor în virtual are același efect ca în viața reală””

 1. Internetul! Ce minune! 🙂 Nu torn apa pe tastatura pentru a naviga pe Internet, dar nici prea departe nu cred ca sunt. 🙂 Am turnat cafea…

  Apreciat de 1 persoană

 2. Imi amintesc ca la vremea discutiilor noastre, planuiam un articol gen interviu si iata ca rezultatul este un foileton ☺ Îmi place mult cum l-ai impartit, pentru ca ai subliniat cele mai importante idei din pasaje. Ai realizat o redactare profesionala. Ce onoare pe mine sa fiu tinta interviului tau! Iti multumesc mult, Calin!

  Apreciat de 1 persoană

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: