Satul de pe Lună și robotul de pe Pământ

Satul de pe Lună

Satul de pe Lună

Directorul general al Agenției Spațiale Europene, Jan Woerner, își dorește nici mai mult nici mai puțin decât să construiască o bază permanentă pe Lună. Un sat pe Lună.

Woerner vede această bază ca pe o stație deschisă oricărui stat din lume, „satul de pe Lună” urmând a fi un pas uriaș în descoperirea lumii. Declarația a fost făcută pentru Euronews. O înregistrare e redată pe site-ul Agenției.

Ideea este generoasă și vine la patru-cinci ani după ce, odată cu misiunea în care a fost implicat Robotul Curiosity, oamenii au început să viseze la reședințe pe Planeta Marte.

Eu cred că lucrurile se leagă și ceea ce pare SF azi va fi realitate mâine. Mai ales că deja există roboți* înspăimântător de umanoizi.

*Noua generatie de roboți Atlas, lansată de Boston Dynamics, înseamnă cel mai avansat tip de robot pe care l-am văzut eu vreodată. Sunt foarte asimovieni și cred că legile inventate de Asimov trebuie să fie realitate. Cum le vom spune: El sau Ea? Deocamdată empatizam cu ei sau ne gândim la ce munci să îi punem. În ce misiuni să îi trimitem. De cine să ne apere. Pe cine să atace. Apoi vom incepe să ne temem. Apoi oricum nu vom mai putea face nimic fără ei. Presupun că face parte din evoluție. Îmi place să cred că și noi vom fi din ce în ce mai inteligenți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: