Irelevant The Revenant. DiCaprio și Iñárritu, triumf parțial

Premiați la Oscar 2016

Premiați la Oscar 2016

Nu știu alții cum au comentat, dar eu când mă gândesc că Alejandro González Iñárritu a câștigat Premiul Oscar pentru regie și Leonardo DiCaprio Premiul pentru cel mai bun actor, dar filmul lor, The Revenant, nu a primit Oscarul, am impresia că ceva nu se potrivește.

Vor fi fiind și alte situații (îi aștept pe meseriași să ni le spună) în care un film ratează Oscarul, deși protagoniști principali ai lui îl iau, dar cea de acum mi se pare relevantă. Am remarcat din capul locului reacția spectatorilor, inclusiv a mea, la proiecția filmului The Revenant: râsete la scene voit dramatice, în loc de înfiorări. Or, asta e problemă de regie, sorry.

În rest, The Revenant, deși a intrat în Gala Premiilor Oscar cu 12 nominalizări, a obținut doar trei premii (cele două menționate mai sus, plus premiul pentru imagine), în vreme ce „Mad Max: Fury Road” a câștigat șase statuete (din zece nominalizări). Revin. Până una alta, dacă nu le știți deja, găsiți pe mai multe site-uri lista completă a premiilor. Site-ul oficial e ăsta.

 

2 comentarii to “Irelevant The Revenant. DiCaprio și Iñárritu, triumf parțial”

 1. Daca pui filmul in context cu celelalte din competitia pentru „the best picture” remarci ca nu este cel mai bun film. E doar bun ! Nu am gasit nimic de ris la nici o scena, in sala ta cred ca problema a fost de audienta si nu de regie, sorry.
  Daca ai o poveste slaba, nici un regizor din lume nu o face mai buna.
  O poate prezenta intr-un mod spectaculos (asa cum a facut Inarritu cu The revenant) dar povestea tot slaba ramine.
  Eu interpretez diferenta dintre regia buna si film bun ca pe diferenta dintre o cutie si continutul ei. Se pare ca de data asta si Academia a nimerit-o.

  Apreciază

  • Chestie de gust, Tibike. Povestea nu cred că e slabă. Povestea e bună. Din păcate, regizorul a abordat-o superficial. Eu cred că au fost niște trăiri profunde ale personajului „istoric”, care nu rezultă din film. Aceia care au avut parte de experiențe în natură, departe de civilizație, experiențe mult mai banale, mai puțin dramatice, tot povestesc în felul lor ce au simțit atunci. Or, aici nu răzbate de nicăieri (hai să un un „aproape”) acea emoție, teama, frica, îndârjirea. Totul e lăsat la nivel superficial, totul e pus în cârca interpretării lui DiCaprio și în seama celor care au filmat peisaje foarte frumoase, de altfel.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: