Începe Festivalul George Enescu

sarah_chang

Sarah Chang, în deschiderea Festivalului George Enescu, cu Orchestra Română de Tineret. Duminică, 30 august 2015. Sursa: festivalenescu.ro

Mâine începe. În forță și frumos, cu excelenta Orchestră Română de Tineret, dirijată de Kristjan Järvi. Celor care au bilete, felicitări! Îi așteaptă o seară mare. Celor care nu au bilete, un regret: o vor rata pe violonista Sarah Chang, care a cântat cam peste tot pe unde contează. A pornit-o pe acest drum devreme – a debutat la vârsta de opt ani cu New York Philharmonic.

Mă aștept ca și ediția din acest a Festivalului George Enescu să fie una de referință. Am avut parte de experiența extraordinară de a lucra în echipa de comunicare a acestui eveniment de excepție în urmă cu doi ani, deci sunt subiectiv.

Obiectiv sau subiectiv, abia aștept să înceapă și să fiu în sală de câte ori voi putea. Este o lume aparte, lumea muzicii bune, în compania unor artiști de prim-plan la nivel mondial și a unor spectatori în rândul cărora mă simt mereu onorat să mă aflu.

Dacă nu ați cumpărat încă bilete, am o veste bună: mai sunt încă bilete disponibile! E drept, la multe spectacole au rămas nevândute doar anumite categorii de bilete (preț maxim 160 de lei), la altele nu mai sunt deloc, dar veți descoperi că există spectacole mari la care veți găsi încă – o listă e pe eventim. Există și varianta biletelor la cinema (în malluri din Cluj, Timișoara, Pitești, Constanța și București – Grand Cinema & More Băneasa), unde spectacolele vor fi transmise live.

Puteți consulta programul complet al Festivalului pe site.

Până una alta, mai jos este programul primei seri:

Enescu – Rapsodia nr. 1 în La Major op. 11 nr. 1
Sibelius – Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor op. 47
Orff – Carmina Burana

Soliști:
JENNIFER O’LOUGHLIN (soprană)
MAX EMANUEL CENČIĆ (contratenor)
DANIEL SCHMUTZHARD (bariton)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: