Un lanț de momente

Vedere din Hunedoara. Intrare în magazinul Lanțul. Foto cu telefonul: Călin Hera

Vedere din Hunedoara. Intrare în magazinul Lanțul. Foto cu telefonul: Călin Hera

Un loc aparte în memoria copilăriei mele era un magazin din Centrul Vechi al Hunedoarei. Se numea Lanțul și este unul din puținele nume de loc, care să nu fie crâșmă (se știe că, de regulă, atunci când explici cuiva cum să ajungă în cutare loc, pomenești câte un monument știut de toată lumea; în Hunedoara erau Corvinul, Ciuperca, Dunărea, Gambrinus etc., toate restaurante, dar și, ca să respectăm adevărul, Casa de cultură, Sider sau Flacăra. Plus Lanțul).

Lanțul copilăriei mele era un magazin care părea uriaș, plin de șuruburi și șurubele, piulițe, racorduri, țevi, șurubelnițe, becuri, cazane, robinete, baterii, lanterne, ciocane și ciocănele, prize, ștechere, cabluri, cuie, balamale ș.a.m.d. Cunoașteți stilul. De-a lungul timpului, au fost vânzători și vânzătoare mai simpatici sau mai repeziți. Cred că înăuntru nu era cel mai curat aer posibil și nici afară. La doi pași, era Combinatul Siderurgic. Dar era al nostru.

Rafturi din interiorul magazinului Lanțul din Hunedoara. Foto cu telefonul: Călin Hera

Rafturi din interiorul magazinului Lanțul din Hunedoara. Foto cu telefonul: Călin Hera

Nu m-am gândit vreodată să fotografiez vitrina Lanțului de pe vremuri și îmi pare rău. Am rămas doar cu o amintire, o nostalgie. Nostalgia copilăriei.

Vedere din Hunedoara. Două magazine Lanțul unul lângă altul. În Centrul Vechi. Foto cu telefonul: Călin Hera

Vedere din Hunedoara. Două magazine Lanțul unul lângă altul. În Centrul Vechi. Foto cu telefonul: Călin Hera

Zilele trecute am fost acasă, s-a stricat o garnitură și primul gând a fost să merg la Lanțul. Bătrânul magazin nu mai era acolo… Dar se renova complexul de clădiri în care se aflase (cred că va arăta frumos Centrul Vechi renovat, poate pulsa viață, alături de Castel). Am fost trist, apoi cineva m-a liniștit și m-a îndrumat la vreo sută de metri mai încolo: S-a mutat. Am găsit un nou magazin Lanțul vizavi de vechea stație de autobuz, mai aproape de Cerna. Apoi am aflat că garnitura pe care o căutam se află la Lanțul 2 :), magazin lipit de cel în care intrasem prima oară.

Hunedorenii știau deja, eu acum am aflat: există un lanț de magazine Lanțul în oraș, mai precis trei la număr. N-o fi niciunul la fel ca bătrânul magazin, o fi mai greu acum să îți dai întâlnire la Lanțul, dar măcar a făcut pui!

Bineînțeles că am făcut rost de garnitură, bineînțeles că vânzătoarea a montat-o pentru mine, cu mare dezteritate (aveam la mine bateria, pentru orice eventualitate). Apoi, fiindcă așa-i la Lanțul, am văzut o droaie de lucruri de care aveam nevoie, deși habar nu aveam.

 

Momentul Moment

Ce lipește Moment. Sursa: InfoNaiv

Ce lipește Moment. Sursa: InfoNaiv

Așa că m-am ales cu două becuri de 100 W, o șurubelniță în cruce, plus trei tuburi de Super Glue Mini Trio Universal (de la Moment). Aveam nevoie de toate, of course!

Adeziv Moment în dulăpiorul de acasă. Nu strică :)

Adeziv Moment în dulăpiorul de acasă. Nu strică 🙂

În special de adeziv, că se dezlipise o minune în mașină. Mașină veche, dar de nădejde, în care se întâmplă, în timp, să se mai desprindă câte ceva, în special la plasticăraie. De lucrurile mai serioase, tobă, motor, rezervor etc. nu pomenesc, acolo e treabă de serive auto, dar minunile mari și mici din interior pot fi rezolvate cu adeziv.

Așa că m-am folosit cu sârg de el. De adeziv. În interior.

Apoi mi-am amintit: am lipit cu Moment (nu eram la prima experiență, deci) și oglinda de pe portiera din stânga, că mi-o smulesese mașina unei doamne care se apropiase periculos de mult de a mea. Dar asta e altă poveste.

Iar acasă am găsit, în dulăpiorul cu minuni numai bune de folosit, un tub de Moment Wood, cu care am dereticat pe la niște rafturi, apoi am exersat cu el la un colț de ramă de tablou. Cred că dacă mai caut mult, dar nu mai am timp, că s-a terminat concediul, mai găsesc momente d-astea, căci ce este viața decât un șir nesfârșit de lipituri și reparații de tot felul, nu-i așa?

Premii Moment

Premii Moment

Și fiindcă tot ne aflăm în plin moment al Pauzei de Publicitate, vă dau un pont: puteți să vă alegeți cu un prânz la McDonald’s sau bani grămadă în cazul în care cumpărați produse Moment de minim 50 de lei până pe 15 septembrie. Apoi înscrieți bonul pe www.lipesteorice.ro și premiile (6.300 prânzuri la McDonald’s, 500 lei săptămânal sau marele premiu de 1.000 euro) sunt ca și ale voastre.

Pentru cei care au ajuns aici cu lectura, un premiu de la mine (via Moment): cum să repari șaua unei biciclete.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: