Oameni cu lipici

Totul a început într-o după-amiază de august. De vină a fost ăla micu’ al lui Ilarion. Sebi, așa îl cheamă, are blog, spre deosebire de copiii de vârsta lui, pentru care a avea adresă de email e ceva desuet, iar blogul ține de epoci trecute. Prietenii lui Sebi comunică prin Wathsup și au mai multe conturi de Facebook, ca să se ascundă de părinți și pentru fun. Sebi, însă, are blog și e conectat la mai multe rețele ale bloggerilor.

Atunci când taică-său, Ilarion, a venit acasă cu un tub de adeziv de la Moment, ca să lipească placă de faianță din baie, care căzuse cu câteva zile în urmă, lui Sebi i s-a aprins un beculeț. A cerut bonul (Ilarion păstrează bonurile) și l-a înscris pe lipesteorice.ro. Le-a zis și amicilor de la bloc. Nu știu prin ce mecanism, dar aceștia și-au convins părinții să cumpere produse Moment de minimum 50 de lei. Povestea s-a întins. În câteva zile, devenise un lucru comun ca locatarii blocului H10 să cumpere mai întâi de la micul magazin cu-de-toate de la parter, apoi, când acolo s-a epuizat stocul, de la supermaket, tuburi cu adeziv.

Dacă tot au achiziționat, s-au pus pe treabă. În scurt timp, toată lumea lipea. Cizme de toamnă, tocuri de pantofi, mingi de cauciuc, oglinzi retrovizoare, scaune, mânere, tot ce se dezlipise sau nu stătea bine fixat. Nea Vasile a lipit chiar și coada de la grebla cu care adună, zilnic, frunzele uscate din micuța curticică din spatele blocului. Maricica și-a lipit brățara. Frățiorul cel mic al lui Sebi a lipit paginile carnetului de note.

Cel mai haios a fost atunci când Septimiu s-a enervat pe un tip cu Suzuki, care a parcat pe locul lui, fără să lase un bilețel cu numărul de telefon. De obicei nu se enervează, cel mult ridică ștergătoarele, dar de data asta avea tubul Moment la el așa că nu știu ce i-a venit și a lipit de asfalt toate cele patru cauciucuri ale mașinii intrusului (avea 4 x 4). O zi întreagă s-au chinuit amândoi, Septimiu și intrusul, să clintească mașina. Până la urmă s-au împrietenit, intrusul era o intrusă care venise să-și viziteze mătușa, o intrusă foarte cu vino încoa, dacă e să-l credem pe Septimiu, din moment ce a ajuns să o curteze, s-o cheme la o cafea, la un film, la o plimbare, iar recent s-au mutat împreună. Cu alte cuvinte, Moment le-a făcut lipeala.

Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Marea surpriză a venit când s-au anunțat câștigătorii campaniei și 51 din cele 6.300 de prânzuri oferite de McDonald’s au ajuns la locatarii blocului H10 (blocul are 56 de apartamente). A fost un record inexplicabil. În plus, Tanti Ani a câștigat unul din premiile săptămânale de 500 de lei, iar mătușa instrusei care a dat buzna în viața lui Septimiu s-a ales cu marele premiu de 1000 de euro!

Până la urmă, Sebi a câștigat doar prânzul la McDonald’s, dar se poate lăuda cu un carnet de note nou (nimeni nu mai are cum să vadă nota de 4 de la Chimie), iar Tanti Ani a recunoscut că el este, cumva, nașul Blocului H10, sau Blocul Moment, cum i se mai zice. Într-o seară, dl. Lică, glumeț, a spus că ar trebui să ceară un cod poștal aparte pentru blocul lui Ilarion. Oameni cu lipici.

 

Premii Moment

Premii Moment

P.S. Bineînțeles că acest text are tagul Pauza de publicitate, dar chestia cu premiile Moment e pe bune, așa că, dacă veți cumpăra până în data de 15 septembrie produse Moment în valoare de minimum 50 de lei și veți înregistra bonul pe lipesteorice.ro, veți putea câștiga unul din prânzurile la McDonald’s (6.300 în total), unul din premiile săptămânale de 500 de lei sau marele premiu de 1000 de euro.

One Trackback to “Oameni cu lipici”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: