A doua lecție a lui Alex Găvan

Postarea de marți a lui Alex Găvan a adunat într-o  zi și două nopți 1.518 like-uri, 48 de comentarii și 619 share-uri

Postarea de marți a lui Alex Găvan a adunat într-o zi și două nopți 1.518 like-uri, 48 de comentarii și 619 share-uri

Există viață și dincolo de ceea ce vedem la televizor. Știu că e greu de crezut. Forțez nota și afirm că există viață și moarte, speranțe și deznădejdi, bucurie și tristețe și dincolo de televiziune. Există toate acestea chiar și în afara rețelelor de socializare, deși de cele mai multe ori prin intermediul lor ajungem să avem această revelație.

Vă invit să priviți în jurul vostru, să trageți aer în piept, afară, conștient, măcar o data pe zi. Vă invit să gândiți și să vă imaginați cum ar fi. Vă rog să vă gândiți ce înseamnă a fi om bun și a face bine. Vă indic un punct de sprijin pe lumea asta: citiți textul lui Alex Găvan.

În ceea ce mă privește, s-a întâmplat ca oamenii cei mai buni pe care i-am cunoscut să aibă legătură cu muntele. Fie că a fost vorba de salvamontiștii din Retezat ai copilăriei și ai tinereții mele, fie prietenii mei, cu care am bătut cărări din Carpați, Rila, Olimp, fie că a fost vorba de prieteni ai prietenilor mei, oameni ai munților. Probabil că muntele are ceva magic în el, o magie care te atinge dacă petreci suficient timp acolo, în împărăția lui.

Primul meu gândul bun de azi merge spre Alex Găvan și la lucrarea pe care o face el acum în Nepal. Textul lui nu e o lecție pentru jurnalismul aflat în derivă, cum se exprima un coleg. E o lecție și atât. Plus un îndemn.

NOTĂ. Prima lecție a lui Alex Găvan reprezintă tot ceea ce a făcut și face în Nepal după cumplitul cutremur. A doua lecție a lui Alex Găvan este textul la care m-am referit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: