Concurs pentru tineri jurnalişti

Jurnalistul francez Albert Londres (1884-1932). Sursa: freedomhouse.ro

Jurnalistul francez Albert Londres (1884-1932). Sursa: freedomhouse.ro

Douăzeci de zile prin Balcani, împreună cu unii dintre cei mai promiţători jurnalişti ai momentului, o tabără de creaţie jurnalistică itinerantă, iată o provocare la care nu ştiu cine ar putea rezista! Despre ce este vorb, aşadar?Îmi face plăcere să vă anunţ un concurs pentru tinerii jurnalişti (mă gândesc inclusiv la studenţii mei): Asociația « Sur les pas d’Albert Londres »  propune tinerilor francezi și europeni, studenți în domeniul jurnalismului sau comunicării un concurs de participare la un proiect itinerant de 20 de zile, al cărui scop este de a realiza reportaje scrise, foto, web sau video. Tematica acestui an este „Primul Război Mondial 1914-1918 pe frontul de est”.

Participanţii, conduși de profesioniști în domeniul jurnalismului, vor realiza o serie de reportaje pornind de la scrierile despre Primul Război Mondial ale reporterului Albert Londres.

În timpul proiectului și în săptămânile următoare aceștia vor publica reportaje pe pagina de internet a asociației și pe rețelele de socializare, vor realiza un DVD ce va conține reportajele video și vor imprima un carnet de călătorii care va conține reportajele scrise și foto.

Candidații eligibili trebuie să aibă între 18 și 26 ani (în cazuri excepționale până la 28 de ani), să fie studenţi sau absolvenţi ai unei instituții de învățământ cu profilul jurnalism sau comunicare şi, preferabil, să aibă o minimă experienţă în domeniul jurnalismului (se pun la socoteală şi proiectele din timpul facultăţii).

Pentru înscrieri şi toate detaliile, sunaţi aici.

Albert Londres este considerat a fi unul din pionierii jurnalismului de investigaţie. Numele lui e purtat de un cunoscut premiu pentru jurnalism francofon.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: