Planul B. De exemplu, şaorma

Sursa: foodpanda.ro

Sursa: foodpanda.ro

Pe la începuturile online-ului din România discutam cu un director al publicaţiei la care lucram despre cât de tare va fi internetul şi ce minunate oportunităţi va oferi. Era o discuţie pur teoretică despre o lume pe care ne-o imaginam, cu naivităţi inevitabile, ca fiind posibilă peste foarte mulţi ani. Am mai abordat subiectul, de-a lungul timpului, trecând în revistă ce fac deja alţii, având însă o inerţie mărişoară în a îndrăzni să facem şi noi. Nu eram copţi, nu era copt publicul, nu existau suficienţi cititori de presă pe internet, iar smartphonurile încă nu fuseseră inventate.

Colegii de la „online” erau priviţi ca nişte ciudăţenii necesare, dar nu era prea limpede cui. Lucând într-un colţ al redacţiei, spuneau despre noi că suntem offline-ul, ca un fel de promisiune că îşi vor lua revanşa cu vârf şi îndesat. Apoi, lucrurile au început să se precipite, tabloidizarea a dus şi ea la pierderea tirajelor „trase” de aşa-numitele ziare de referinţă, iar online-ul a fost văzut dintr-o dată drept un necesar Plan B.

Printre ideile datorită cărora ar fi urmat ca site-ul nostru să se apropie de ideal a apărut atunci şi aceea de a aduna într-o secţiune de Servicii tot felul de informaţii utile. Printre acestea, o centralizare a serviciilor de taximetrie, respectiv una a site-urilor care îţi aduc mâncare acasă sau la birou. Până la urmă, am rămas la ideea originară, aceea de a publica articolele din ziar.

Mi-am amintit acele vremuri aflând că există un site care, la vreo zece ani după discuţiile pomenite, tocmai asta face: se vrea o platformă online de pe care să-ţi poţi alege de la ce restaurant vrei să comanzi mâncare. Deocamdată, FoodPanda are o listă cu 11 restaurante* din 12 oraşe, oferta conţinând pizza, paste, şaorma, mâncare chinezească, vegetariană ş.a. Au şi o aplicaţie pentru smartphone şi caută să devină cunoscuţi în lumea blogurilor. Nu i-am încercat încă, deci nu pot susţine că funcţionează fără cusur, dar cred că nu strică să îmi notez adresa site-ului foodpanda.ro. Dacă i-aţi experimentat deja, m-aş bucura să îmi spuneţi cum „se mişcă”.

 

*Cititoarea mea Ioana e sigură că sunt mai mult de 11 restaurante. Probabil că are dreptate, eu am luat această informaţie din lista postată pe site-ul cu pricina, la final.

Acest text conţine două linkuri comerciale.

4 comentarii to “Planul B. De exemplu, şaorma”

  1. Personal nu am apelat (încă) la serviciile lor, dar m-ai făcut curios …. 🙂

    Apreciază

  2. Cred că sunt mai mult de 11 restaurante. Adică sunt sigură 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: