Tablouri de Ion Dumitru

Om, pictură în ulei de Ion Dumitru (19.7 x 24 in. / 50 x 61 cm)

Aşa cum anunţam în urmă cu vreo 2 (doi) ani, caut un tablou de Ion Dumitru, pe care nu vi-l pot arăta, ci doar, într-un fel, descrie. Văd că google (care e plin de articole despre un politician mărunt) ori wikipedia nu-s prea darnice, deci apelez tot la voi, dragii mei prieteni; poate, poate, mă ajutaţi să apuc de un capăt de fir.
Dacă tablouri ale lui Ion Dumitru am văzut în 1987, la Bacău, pe pictor l-am cunoscut abia mulţi ani mai târziu (poate zece), când am dat peste o expoziţie a lui la Simeza (cred), în Bucureşti. Am primit atunci invitaţia să-i vizitez atelierul, dar, ocupat ca un prost cu alte lucruri importante nevoie mare, n-am dat curs ei. Apoi am aflat că e prea târziu, se pare. Nu-mi amintesc dacă i-am înmânat măcar versurile amintite mai sus, dar de povestit despre impresia pe care mi-a făcut-o expoziţia lui (eram în armată), i-am povestit.

NOTĂ. Am dat mai sus vreo trei linkuri ale unor prieteni care ar putea avea habar de vreun capăt de fir. Mai adaug.

UPDATE. Tabloul de mai sus a fost scos la licitaţie în 1991, l-am găsit pe artnet de unde am făcut şi captura de mai sus, şi face parte din aceeaşi „serie” cu ceea ce caut eu.

7 Responses to “Tablouri de Ion Dumitru”

 1. Imi place mult tabloul si mi-ar placea sa vedem mai multe picturi de-ale artistului Ion Dumitru.
  Din cate am vazut pe-aici, artistii romani nu prea sunt darnici cu noi, ca sa zic asa.Nu-si prezinta lucrarile, cand ar fi foarte simplu sa-si deschida o pagina a lor ca sa fie cunoscuti si de noi.
  Apoi vom citi despre ei si pe Wikipedia.

  Apreciază

 2. …da, imi amintesc de preocuparea ta…

  Apreciază

 3. cred ca din intamplare am si eu acasa un tablou pictat de Dumitru Ion,care pe spate are scrisa o poveste dureroasa despre sotia sa.Tabloul a fost facut la comanda pt o anume doamna.Trista poveste.Si mai trista povestea celor ce vor arta si nu au cu ce

  Apreciază

 4. ma poti contacta pe adresa mea de mail ghedorindorin@yahoo.com.Cu mare placere i-ti voi raspunde si voi atasa poze in format mare.Tabloul pe care il am este o compozitie,guase si cateva poze taiate si aplicate pe tablou reprezentand oameni la malul marii langa cateva coloane roman,privind pescarii la malul apei.Astept mail-ul tau.

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: