Provocare de weekend

Domnilor* si domnilor,
Asa cum am promis, am ceva pentru dumneavoastră. Am primit o provocare pe care o socot inetresantă, în cadrul unui concurs PAfoto din Pahico. Foarte pe scurt, trebuie să scriu un PA pornind de la fotografia de mai jos.
Cum cele mai interesante provocări nu trebuie să rămână neîmpărtăsite si cum ne pregătim de un nou concurs de proză arhiscurtă, socot că e nimerit să vă sugerez a vă încerca pana. Asadar, scrieti, vă rog, toti cei care vă încumetati, un PA (text de 500 de semne, plus minus 10%) inspirati de fotografia cu pricina. Ei?


Asta e fotografia. Propunerea a fost făcută în Pahico de dragoeslu. Fotografia provine de pe site-ul iFun.ru, dacă m-am prins eu bine. Ei nu stiu de unde au împrumutat-o.

*Bineînteles că provocarea e adresată, deopotrivă, autoarelor de PA-uri. Dar am tintit-o către domni fiindcă, se stie, le eram datori.

Lor, dar nu doar lor: Dan, Alin Fumurescu (sper că, printe ideile vânate, se va afla si una care să-i inspire cele 500 de semne), Paul Gabor (avem si mere, e sezon!), Caligul (sper ca Pătrascu să nu se mai răzgândească), Cristian Lisandru (când se întoarce de la piată), Ioan Bistriteanul (dacă are timp printre voturile la concursul de poezie), Melicovici, paulgsandu, Iulian Tănase, Cristian Dima (mi-a plăcut manifestul pentru iubire, cred că merge si unul de 500 de semne 😉 ), dAImon (aflat în căutarea unor bloguri ardelenesti – poate-l ajutati!), daurel (P.S. Vezi, de-aia am eu două bloguri, ăsta si celălalt),Flavius Obeadă, Nea Costache, Serafim, Vania (nu mai ai scăpare!), geocer (că se gată TIB-ul), Mircea Popescu, Sictireli, Simion Cristian

Mi-ar plăcea dacă Roxana ar intrepretea si ea fotografia, în stilu-i inconfundabil ;). Si sunt curios cum ar ilustra Alex, Sorin si Remus ideea de mai sus.

P.S. Dacă am omis pe cineva, a fost fiindcă nu sunt deloc perfect. Dimpotrivă.

41 Responses to “Provocare de weekend”

 1. Sefu, imi voi face tema cu placere. Deja incep sa ma gandesc la text. Si-asa vizitatorii incep sa se rareasca.

  Apreciază

 2. Primul, cum se zice.

  Cum se face ca nu-ti intra track-backs ?

  Apreciază

 3. N-am numărata semnele, dar sunt în mod cert sub 500, aşa că-mi pot posta improvizaţia:

  Negreşit, vine pentru fiecare o vreme când patul este ca tăblăria unui camion încinsă sub soarele câmpiei, în care tinere despuiate zadarnic s-ar cuibări, reprezentând un adaos nu neapărat necesar! Fireşte, răsucindu-ne prin rufărie va trebui să ne ocupăm vremea cu ceva, mai cu seamă că nopţile tind să se alungească, astfel că vom vâna idei pitulate prin unghere, despuiate şi ele de imagini. Altfel zicând, ne vom trece ceasurile de beznă cu abstracţii, mimând diurn potenţa, în sensul că ar mai fi rămas ceva în noi susceptibil de-a fi viu.

  Apreciază

 4. Maestre Calin, ce rabdare ai dumneata sa numeri semnele! Sau poate ai vreun tool care te ajuta?:)) Ca daca da, ala numara si spatiile dintre cuvinte.

  Apreciază

 5. Vine băiatu.Duminică public un PA cu tema asta.

  Apreciază

 6. Multumesc.
  Invat sa numar semnele.
  Semnele bune…

  Apreciază

 7. Caznitul si umbra
  …ne-am caznit sa sarim din copacul instinctelor. Ne-am caznit sa sarim peste propriile umbre. Am nascocit bronzul si fierul si otelul, pusca si masina, feminsimul si drepturile omului. Ne-am scos cu psihanaliza subcontientul la lumina si ne-am simtit bine. Piticii erau pe masa si aratau atat de frumos sub soarele Africii incat am simtit nevoia sa-i fotografiam. Usor n-a fost, atata din punct de vedere cat si. Asa ne-am caznit o vreme, el sa ma lege, eu sa-I arat cum se tine pusca. Pe urma, soarele a intrat in nori. Degeaba. Tabla masinii aleia frigea deja ca dracu’.

  Apreciază

 8. În viaţa de zi cu zi vâna animale mici, bineînţeles nu se codea atunci când în cătarea armei se ivea câte un animal mare, solemn şi cu blana frumos lucitoare.

  Azi norocul i-a surâs: un superb exemplar a căzut lesne în capcană. Un calm teribil îi ţinea inima pe linia de plutire în timp ce simţurile se zbuciumau lăuntric, clocotind. O întrebare se chinuia să iasă la suprafaţă… S-o vindece şi s-o ţină în captivitate sau s-o elibereze cum etica vânătoreasca îi dicta?

  După două ore arma încă fumega.

  Apreciază

 9. http://doinapopescu.wordpress.com/2010/10/03/smecheras-virtual/

  La prima vedere, nr 1 în ordinea de pe tricou este un plagiat. Şi la a doua… Vrei să citeşti acest articol şi să mă lămureşti?
  Urmăreşte şi datele de publicare

  Apreciază

  • Doina, n-am stat să verific dacă oamenii au propus texte originale au ba. Se presupunea că da. Aştept să aflu ce-a vrut să zică Mircea – probabil a vrut să facă vreo poantă.

   P.S. Pur şi simplu nu înţeleg cearta voastră. Adică, nu m-am prins care e răspunsul onest la întrebarea de ce?

   Apreciază

   • Cine foloseşte un text trebuie să indice autorul şi să pună link. Dacă se trece el drept autor şi mai participă şi în concurs cu el plagiază.

    P.S. Când un bărbat atacă agresiv o femeie este greu de crezut că are un motiv onest.

    Apreciază

 10. Încercase toată noaptea să scape de bărbatul acela, ce o urmărise cu puşca la ochi, râvnind la ea ca un animal de pradă. Acum stătea întinsă pe caroseria maşinii lui, ca o victimă ce-şi aştepta jertfa finală. L-a văzut pregătind obiectivul camerei foto, pentru a imortaliza momentul ca să aibă cu ce să-şi facă colegii invidioşi, probabil şi ei la fel de aroganţi, mirosind a transpiraţie şi a praf de puşcă. Acum are de gând să-l lase să-şi trăiască iluzia victoriei. Data viitoare va avea ea grijă să inverseze rolurile.

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: