Marş cultural solitar. Oarecum eşuat

Marşul cultural despre care vorbeam e aproape de final (în sensul că, la ora asta, finalul a avut loc). Din păcate, cei care au spus „vom fi mulţi” au vorbit doar aşa, naiv. O fi fost ideea prea exaltată, ori nu ştiu de ce, dar ia uitece spune organizatorul Laurian Stănchescu: „Sunt trist pentru că nu credeam că voi pleca singur la drum, şi nu credeam că voi rămâne singur pe drum”. Găsiţi aici mai multe.


Lucian Stănchescu, solitar, la Haţeg, în timpul marşului cultural Bucurşti-Sarmizegetusa. Foto: Remus Suciu

 

14 Responses to “Marş cultural solitar. Oarecum eşuat”

 1. Impresionant gestul scriitorului, mai ales ca are probleme de sanatate.
  Poate ca i s-ar fi alaturat mai multi daca ar fi fost pe o distanta mai scurta.oamenii sunt sedentari si nu pot sa faca eforturi atat de istovitoare nici macar pentru ceva atat de inaltator.

  Apreciază

 2. Domnule Calin Hera, postarea domniei tale imi aminteste atat de „Miscarea contra statului” cu Viva, cat si de articolul „5000 plus inca unul” al domnului Catalin Tolontan. In acest caz, ma intreb: cat de mare este responsabilitatea „liderilor” care organizeaza astfel de manifestari( si altele) in conditiile in care ei se joaca cu informatia?Cumva , in lipsa discernamantului spiritual, „Imi pun singur miere in ceai”, si eu, cel care dau curs unor astfel de erori?Dumneata ce spui?

  PS La articolul „5000 plus inca unul” am postat si un comentariu.Am vrut sa-l recitesc dar nu l-am mai gasit?! daca nu a fost acceptat , inseamna, ca in Romania sunt unii care le stiu pe toate?

  Apreciază

  • Nu stiu cum gestioneaza Tolontan comentariile. Mie, de exemplu, mi se întâmplă să sar peste câte unul, fără să fi dorit asta. E regretabil când se întâmplă, dar suntem oameni, nu computere, ceea ce, găsesc, e bine.

   Apreciază

 3. Şi iată cum s-a confirmat faptul că ,,poetul e întotdeauna singur”.

  Apreciază

 4. Gluma amara:
  Plateste pretul faptului ca nu a avut un marketer cinic. Spun asta pentru ca tocmai am aflat ca exista prosti care platesc 1000 de euro ca sa se intalneasca cu o baba stafidita, cacarjata de numarul bisturielor care i-au umblat pe fata si pe contururi (intalnire exclusivista cu Pamela Anderson ). Si am mai aflat ca se studiaza marirea numarului de participanti, ca sa fie si mai exclusivista!

  Apreciază

 5. La fel ca si „marsul pentru cultura” are sanse foarte mici sa trezeasca vreo energie. Tristetea cea mai mare este ca in cazul nostru, una dintre „babe” ar putea spune atat de multe povesti copiilor care cresc in aceasta societate consumista…

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: