Baobabul, brânza, eclipsa si alte PA-uri

„Baobabul e un babilon de fiinţe cu glasuri felurite care se-alungă, se caută şi dansează pe crengi. Un adăpost darnic, ca bunicul din poveste”.
Am citat din Baobabul lui Gabi, o proză arhiscurtă care-mi aminteste că trebuie să pornesc un nou concurs de PA-uri.

Am fost la munte si am luat branza de la o stana. Cand am ajuns acasa, am pus-o pe masa si m-am tot invartit pe langa ea prin bucatarie pana ce am gustat-o…delicioasa! Am mai topit in gura cateva „scobituri” si deodata, zbang, mi-a cazut fisa…”
Acesta e un fragment dintr-un text cu o continuare suprinzătoare scris ieri de LePetitPrince (vedeti fotografiile ca să avetim o surpriză!)

Dacă Pufo s-ar trezi la ora şase să ceară mâncare, clar şi-ar face bagajele şi s-ar muta la Billy Dar nu, el e cuminte. Aşteaptă să deschid ochii. Dacă-i închid suficient de repede încât să nu se prindă, am scăpat. Dacă nu începe scandalul.”
Asa începe un text marca Oana Stoica Mujea, care n-o poate refuza pe Nasa si, deci, produce o proza arhiscurtă de toată frumusetea.

Unii oameni scriu atât de bine încât te fac să deschizi şi a mia oară sertăraşul lor de hârtii mototolite ca pe o comoară, să le furi corespondenţa lipsit de vreo vină apăsătoare şi să râzi uneori îndeajuns de zgomotos să-ţi exasperezi vecinii”…
Asa începe o însemnare a Laurei Driha, una pe care o recomand, pentru că e plină de simtire.

LeeDee P. a uitat să aducă un nou PA de luni (cred că si ea asteaptă un nou concurs). Extrag ceva din precedentul ei PA:
„Pe marginea apei, tone de fier, șuruburi și vopsea au țesut o dantelărie aerodinamică și zveltă, vizibilă din orice colț al orașului pe care-l străjuiește. Puf de nori albicioși îi dezmiardă creștetul, iar soarele își risipește strălucirea peste magica-i încrengătură…”

Cât despre Cristian Dima, ne tine cu sufletul la gură. Până la finalul povestii, primim fotografii de la Carmen Negoită 😉

7 Responses to “Baobabul, brânza, eclipsa si alte PA-uri”

  1. Calin, iti multumesc din suflet! Cuvintele tale frumoase inseamna intotdeauna enorm pentru mine! Chiar si cand nu-mi sunt adresate direct, sa stii! Dar mai ales cand da…
    Te imbratisez!

    Apreciază

  2. Un nou concurs? Uraaaaa!!! Aşteptăm cu sufletul la gură şi fffff nerăbdători. 😀 Poţi da startul. Eu sunt pregătită. În curând şi Cristi. 🙂

    Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: