Cum vă place România?

Aflu, via Mediafax, că fostul meu coleg, ani în sir, de la Pro TV, Cătălin Radu Tănase, va apărea într-un film cu Jean-Claude Van Damme.
Filmul „Weapon” s-a filmat în studiourile MediaPro (e tare Adrian Sârbu!). L-a un moment dat, Cătălin si-a prezentat omagiile, a spus cine e si ce vrea, asa că vedeta americană, citez, „a acceptat să facă câteva fotografii” cu vedeta Pro Tv.
„Nu mă aşteptam, în schimb, la ce avea să urmeze. Din reflex, ţineam în mână microfonul cu sigla Pro TV. La un moment dat, zâmbitor, mi-a smuls microfonul din mână şi mi-a luat el mie un interviu. Ce credeţi că m-a întrebat? Cum îmi place România?”, continuă Cătălin.

Adevărul e că, nu stiu de ce, ne simtim obligati să-i întrebăm pe străini chestia asta, ca si cum chiar ne-am mândri cu tărisoara noastră. E provincialism sau doar amabilitate?

Recent am avut ceva treabă prin Călărasi. La un moment dat, fiind eu destul de stresat de trebile ce le aveam de rezolvat, mergeam cu masina pe un bulevard central, însotit de o distinsă doamnă care, ca să umple tăcerea, probabil, m-a întrebat: „Si, vă place Călărasiul?”. Am cam tăcut, pret de 10-15 secunde, concentrat pe nu stiu ce intersectie, asa că, probabil pentru a repara situatia, doamna a continuat (acum simteam o oarecare mândrie): „Stiti că i se zice Orasul Trandafirilor?”. Nu stiam si nici nu mi se părea ceva evident. „Da?”, am zis. Apoi am văzut că benzile de circulatie ale bulevardului cu pricina aveau, într-adevăr, o zonă verde cu trandafiri într ele. „A, uite, sunt trandafiri pe aici, cred că miroase plăcut primăvara-vara”. Cred că am zis ceva OK, pentru că doamna cu care eram în masină mi-a povestit cum miroase a trandafiri.

10 Responses to “Cum vă place România?”

 1. Interesant 😛 si Timisoara e numit „orasul florilor si trandafirilor” dar asta nu-l face mai placut. Avem gropi, locuri de parcare putine, la ora de varf iti rogi moartea daca te prinde in trafic si uneori te intrebi : „De ce nu m-am nascut la 100km mai la vest? Macar aveam autostrada.”

  Ar trebui sa fim sinceri cu noi insine , Brucan a gresit cand a zis 20 de ani, a fost domn, nu a vtut sa ne jigneasca,50 poate e mai aproape de adevar.

  Apreciază

 2. Interesant : Pitestiul e numit orasul lalelelor, iar lalelele de prin parcuri se imputineaza an de an.

  Apreciază

 3. D-na era cuprinsă de aşa- zisul ,,patriotism local”. Pentru dânsa totul arăta altfel…
  Cred că pe toţi ne încearcă acest sentiment, de multe ori exagerat pentru locurile natale şi simţim nevoia ca acestea să ne fie lăudate. Şi cât ne mai bucurăm.
  Lasă-ne să fim aşa cum suntem.
  Apropo, Lugojul e numit oraşul fetelor. Şi cică sunt şi frumoase. Raportul era de 3 fete la 1 băiat. Azi datele statistice infirmă regula, dar totuşi
  eu am un băiat fericit.

  Apreciază

 4. Pe-asta cu Lugojul n-o stiam. Of, de-o aflam când eram mai tânăr… 😛

  Apreciază

 5. Doamna cu pricina este o visatoare. neam de neamul meu ( nascut si crescut in calarasi nu a auzit sa i se spuna asa:))) E adevarat ce pe o portiune a strazii principale se afla un scuar cu f multi trandafiri, frumosi dealtfel, insa atat. M-a facut sa zambesc remarca Doamnei:)

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: