Mars cultural

Primesc (de la Eugen Evu) si dau mai departe:

„Scriitorul Laurian Stănchescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, este iniţiatorul unui marş al culturii care va avea loc în luna septembrie 2010 şi se va desfăşura pe o distanţă de 500 de kilometri, de la Bucureşti la Sarmisegetusa. Scopul declarat al marşului este acela de a promova cultura naţională şi de a readuce în actualitate marile culturi ale lumii, cele care au îmbogăţit de-a lungul istoriei spiritul umanităţii. Cei aproape 500 km vor fi străbătuţi pe jos, cu opriri în toate oraşele importante aflate de-a lungul traseului.

Una dintre opriri, deopotrivă simbolice, va fi la Târgu Jiu, la Complexul Brâncuşi unde va avea loc o întâlnire a artiştilor importanţi din ţară – scriitori, muzicieni, artişti plastici – aceştia aducând şi un omagiu personalităţii marelui sculptor Constantin Brâncuşi, înţeles ca un model exemplar nu numai al culturii noastre, ci şi al celei universale.

Ultima oprire va fi pe ruinele Sarmisegetusei, capitala Daciei, spaţiu sacru al românilor, care acum mai bine de două milenii era comsiderată un loc important din pucnt de vedere cultural, economic, militar şi administrativ în lumea antică.

Marşul se va finaliza printr-o întâlnire şi un spectacol desfăşurate între zidurile anticei Sarmisegetusa, care ar trebui să devină, în opinia organizatorilor, un spaţiu sacru, un loc de pelerinaj al tuturor românilor.

Marşul organizat de Laurian Stănchescu este gândit ca un act cultural extrem, şi este unic în istoria culturii noastre. Evenimentul îşi propune să atragă ca parteneri media importante publicaţii şi alte media din ţară şi străinătate. Cei interesaţi sunt rugaţi să contacteze persoanele indicate în acest comunicat.

Laurian Stănchescu a organizat alte trei evenimente similare: primul la Băile Herculane în anul 2008, al doilea la Curtea de Argeş în acelaşi an şi al treilea la Drobeta Turnu-Severin în data de 27 martie 2010, în memoria lui Nichita Stănescu.”

13 Responses to “Mars cultural”

 1. Ar trebui promovata si Sarmisegetusa un simbol al Lumii Antice, al Daciei.Ar trebui atrasa atentia si asupra degradarii ruinelor de acolo, poate se poate face ceva si pentru acel monument.

  Apreciază

 2. indraznesc sa o ‘preiau’ si eu, chiar daca aici, pe blogul meu, mai corect spus, nu pot sa …o ‘promovez’

  cunosc, insa citiva oameni, care sar fi interesati de acest demers, fie si bucurindu-se doar, de acest… mars;
  se poate merge in grup, frumoa si in aceste vremuri….

  Apreciază

 3. El Camino de Sarmisegetusa
  (dupa modelul Santiago de Compostela)

  Apreciază

 4. am preluat,
  sa vezi cati Badea Cartan (de sosea) o sa fie…

  Apreciază

 5. daca era peste munte se gaseau mai multi

  oare cati km se vor parcurge pe zi?

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: