Ce au în comun Hexi Pharma cu Goethe

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma - moarte violentă într-un accident de mașină

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma – moarte violentă într-un accident de mașină

Ilarion, care îi surprinde uneori pe dl. Lică și pe Inginer cu idei cel puțin interesante și surprinzătoare, le-a zis la berea de după-amiază că despre Dan Condrea ar fi putut să scrie, foarte bine, Goethe. „Adică?”, l-a întrebat Inginerul, care nu și-a dat seama unde bate Ilarion.

Prietenul lui a mai cerut o halbă cu bere, a sorbit cu poftă, apoi a spus enigmatic: „E ca în Faust”. Dl. Lică a zâmbit, dar n-a zis nimic. Ilarion a ales să termine berea din halbă cu o înghițitură lungă. Apoi a răspuns: „Faust și-a vândut sufletul, s-a bucurat o vreme, apoi s-a chinuit cumplit. Așa pățești când îți vinzi sufletul”. Nea Toni, ospătarul, s-a oprit un pic și a clătinat din cap. „Domnu Ilarion, nu vă știam atât de deștept”, a zis cu sinceritate. Dl. Lică și-a privit prietenul cu simpatie. Cei trei prieteni, care se mai întâlnesc la câte o bere liniștită, au sufletele la ei și toate șansele să moară de bătrânețe și, eventual, de dor.

 

NOTĂ. Postare inspirată de o discuție cu un domn care are foarte-foarte multe idei.

2 comentarii to “Ce au în comun Hexi Pharma cu Goethe”

  1. Si mai departe … Cine sunt aceia care cumpara suflete? Cine sunt aceia care îi propulseaza si îi susțin pe cei care cumpara suflete? Fara răspunsuri concrete si corecte la astfel de întrebări , vom rămâne mereu tara lui Lica si Ilarion si a celor care îi mint frumos pe cei doi, îmbrăcămd minciuna in pomeni, sau intr-un realism prefacut si aservit..

    Apreciază

    • De acord. E nevoie de răspunsuri concrete și corecte. Firește, e nevoie de întrebări corecte. Altfel nu ai șanse să generezi răspunsurile. Cine cumpără suflete? Frumoasă întrebare.

      Apreciază

Lasă un comentariu