Ce au în comun Hexi Pharma cu Goethe

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma - moarte violentă într-un accident de mașină

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma – moarte violentă într-un accident de mașină

Ilarion, care îi surprinde uneori pe dl. Lică și pe Inginer cu idei cel puțin interesante și surprinzătoare, le-a zis la berea de după-amiază că despre Dan Condrea ar fi putut să scrie, foarte bine, Goethe. „Adică?”, l-a întrebat Inginerul, care nu și-a dat seama unde bate Ilarion.

Prietenul lui a mai cerut o halbă cu bere, a sorbit cu poftă, apoi a spus enigmatic: „E ca în Faust”. Dl. Lică a zâmbit, dar n-a zis nimic. Ilarion a ales să termine berea din halbă cu o înghițitură lungă. Apoi a răspuns: „Faust și-a vândut sufletul, s-a bucurat o vreme, apoi s-a chinuit cumplit. Așa pățești când îți vinzi sufletul”. Nea Toni, ospătarul, s-a oprit un pic și a clătinat din cap. „Domnu Ilarion, nu vă știam atât de deștept”, a zis cu sinceritate. Dl. Lică și-a privit prietenul cu simpatie. Cei trei prieteni, care se mai întâlnesc la câte o bere liniștită, au sufletele la ei și toate șansele să moară de bătrânețe și, eventual, de dor.

 

NOTĂ. Postare inspirată de o discuție cu un domn care are foarte-foarte multe idei.

2 comentarii to “Ce au în comun Hexi Pharma cu Goethe”

  1. Si mai departe … Cine sunt aceia care cumpara suflete? Cine sunt aceia care îi propulseaza si îi susțin pe cei care cumpara suflete? Fara răspunsuri concrete si corecte la astfel de întrebări , vom rămâne mereu tara lui Lica si Ilarion si a celor care îi mint frumos pe cei doi, îmbrăcămd minciuna in pomeni, sau intr-un realism prefacut si aservit..

    Apreciază

    • De acord. E nevoie de răspunsuri concrete și corecte. Firește, e nevoie de întrebări corecte. Altfel nu ai șanse să generezi răspunsurile. Cine cumpără suflete? Frumoasă întrebare.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: