Ce este femeia? Femeia este mâinile și picioarele

Egon Schiele, Portretul lui Wally Neuzil (1921), Muzeul Leopold, Viena. Foto: Călin Hera

Egon Schiele, Portretul lui Wally Neuzil (1921), Muzeul Leopold, Viena. Foto: Călin Hera

Ce este femeia? Întrebarea asta ar fi trebuit să-i preocupe pe bărbați încă de pe vremea lui Adam. Chiar dacă e genul de întrebare al cărei răspuns nu va fi, poate, niciodată mulțumitor, importantă e căutarea răspunsului. 

M-am întrebat și eu, ca tot omul, încă din cele mai vechi timpuri, obișnuiește să zică personajul meu, dl. Lică. De obicei, atunci când te întrebi asta, treci printr-o cumpănă. Și ai în minte pe cineva anume. Ai în minte un model de femeie. În principiu, tipa de care ești îndrăgostit. Și pe care n-o înțelegi întru totul, dar asta nu te deranjează foarte-foarte mult, chiar dacă te cam nedumirește.

Emil Nolde, Neckerei (detaliu), Muzeul Leopold, Viena. Foto: Călin Hera

Emil Nolde, Neckerei (detaliu), Muzeul Leopold, Viena. Foto: Călin Hera

Fiindcă tu, ca bărbat, scapi din vedere anumite detalii, ești prizonier al unei gândiri care crezi că se bazează pe logică. Una care poate funcționează la matematică, dar aici nu este vorba despre matematică. Și de-aia e fain, cel puțin pentru bărbații care pur și simplu nu înțeleg nimic, dar le place.

Femeia e mama

În copilărie, Ziua Femeii e totuna cu Ziua Mamei. Și e normal să fie așa. Mama e Universul copilului. Ați văzut bucuria de pe chipul unui copil care desenează o felicitare pentru mămica lui, de 1 Martie, de 8 Martie, de ziua ei, a mămicii? Nu se compară cu nimic, cu nimic. Acele felicitări stângace ar trebui păstrate alături de actele casei, certificate de naștere și chitanțele care dovedesc că ți-ai plătit ratele.

Și dacă ar trebui să pleci în grabă, să te duci pe o insulă pustie și să iei doar 2-3 obiecte cu tine, acele felicitări dedicate de copii mamelor lor ar trebui să se afle în bagajul oricui. Vă dați seama ce Insulă fericită ar fi?

Femeia 90-60-90

În fine, oamenii cu adevărat buni răspund la întrebarea „Ce e femeia?” având în gând nu doar dive, exemplare 90-60-90, iubita după care tânjesc, de care le e dor, ci orice femeie, orice vârstă ar avea, oricât de sexy sau de ne-sexy ar fi. Cred că acolo trebuie căutată esența femeii, pentru că frumusețea fizică este, nu-i așa, trecătoare.

Dar oamenii cu adevărat buni sunt puțini. Pentru ceilalți, femeia rămâne un mister, un vis, o dorință, ceva fără de care nu, secretul vieții, iubire, dragoste, nebunie, flacără, scânteie, imbold, energie, totul.

Imagine din curtea Palatului Belvedere. Foto: Calin Hera

Imagine din curtea Palatului Belvedere. Foto: Calin Hera

Ce e femeia pentru VIP-uri masculine

Mi-a plăcut ideea celor de la News.ro, care au căutat, de Ziua Femeii, răspunsul la întrebarea Ce este femeia?. L-au căutat împreună cu câteva VIP-uri ale momentului.

Câteva VIP-uri redutabile, din categoria „Jos pălăria!”, dar și VIP-uri nici prea-prea, nici foarte-foarte, însă în vogă și, cumva, reprezentative. Am selectat pentru voi câteva răspunsuri care mi-au atras atenția și care întregesc tabloul și reprezintă un argument suplimentar pentru afirmația din debutul postării: Răspunsul la întrebarea „Ce e femeia?” nu e niciodată mulțumitor, importană e căutarea lui.

  • Helmuth Duckadam: “Femeia este, pentru mine cel puţin, mâinile şi picioarele. Fără ea nu mă pot deplasa, fără ea nu-mi pot să mănânc, nu-mi pot folosi mâinile. De aceea soţia, mama sunt cele mai importante fiinţe din viaţa unui bărbat”.
  • Cătălin Moroşanu: „Femeia este stâlpul meu, este siguranţa mea, femia este mama mea, femeia înseamnă împlinirea bărbatului”.
  • Adrian Mutu: „«Femeia este pasionată de matematică. Îşi împarte vârsta la doi, dublează preţul hainelor şi adaugă întotdeauna 5 ani la vârsta celei mai bune prietene». Este un citat din Marcel Achard”. (Bravo, Mutu! P.S. Ce a mai scris Achard?)
  • Actorul Emilian Oprea: „Femeia este dragostea”.

One Trackback to “Ce este femeia? Femeia este mâinile și picioarele”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: