Ritual. Răsfăț. A dărui

Avea un ritual, urmat ani în șir. Se bucura să-l urmeze. Nu vedea asta ca pe un răsfăț (deși era întrucâtva). Era ceva normal. Firesc. UE. Secolul XXI.

Prima oară când a realizat că răsfățu-i ar putea părea ieșit din comun, din comunul multora, a fost atunci când a vizitat un cămin de bătrâni. Nimeni nu mai spune azil de bătrâni, pentru că sună aiurea. Dar în majoritatea e același lucru. Aceeași atmosferă. Marcată de mirosuri grele. Mai grele decât tristețea. Ca să ajungi la tristețe, ca să ajungi să te gândești la acei oameni aflați la capăt, orice ar însemna asta, trebuie să treci de miros. Şi e greu, chiar dacă îți dorești să nu te lași oprită de asta. Tu vrei, nasul, ficatul, se opun.

Atunci i s-a părut indecent că ea miroase atât de bine. Că, bilunar, cheltuiește semnificativ pentru parfumul preferat, pentru gelul de duș, șamponul, balsamul, cremele, rujurile, fardurile fără de care nu s-ar mai simți atât de bine în propria-i piele.

Dar ce e pielea decât un înveliș?, își spune uneori, apoi își răspunde că învelișul contează. Nu degeaba lucrează în PR / Comunicare / Publicitate, nu-i așa? Agenție mică, dar vioaie.

A doua oară s-a simțit prost că mirosea atât de bine atunci când i-a văzut pe micuții fără speranță. De ce eu atunci când ei…? La ei mirosea a tristețe. Chiar și atunci când zâmbeau, se simțea că ei doar se căznesc să o facă. Că, în adâncul sufletelor lor secretul fusese, brutal, dezvăluit. Cum să le zici că se vor face bine? Cum să îi iei în brațe, să le simți brațele subțiri încolăcite în jurul gâtului tău și să nu îți simți ochii inundați? Ce să le răspunzi atunci când îți spun „Tanti, ce frumos miroși!”?  Ce le zici?

Există mai multe lumi care coexistă. Universuri paralele. Au existat mereu, vor exista mereu. Uneori, ele se întâlnesc. Uneori, noi înșine suntem Universul de legătură. Uneori înțelegm, alteori nu. Uneori ne transformăm. Uneori, ne dăm bătuți. Alteori, mergem mai departe și face ceea ce credem că e mai bine. Nu știm ce înseamnă mai bine, dar facem binele la care ne gândim noi.

Doamna expert PR își șterge încă o dată colțul ochiului stâng, îi răspunde cât poate de duios domnului Inginer, care o întreabă a șaptea oară dacă e gata (Încă un minut, iubitule!), se privește în oglindă, mai dă cu pudră, însă foarte puțin, își scutură buclele și iese. Domnul Inginer se oprește din încheiatul pardesiului și o privește cu încântare și mândrie. O adulmecă. Îi vine să muște din ea, să se înfrupte. Îi vine să-i spună cât de mult o iubește. Îi spune: Te iubesc imens.

J by Jennifer Aniston. Sursa: douglas.ro

J by Jennifer Aniston. Sursa: douglas.ro

Apoi pleacă amândoi. Trebuie să facă o vizită. Mult mai mult nu pot face. Trebuie să fie veseli. Să aducă puțină bucurie. Să inspire. Să respire. Să răspândească un miros plăcut, proaspăt, de viață. Tanti, ce frumos miroși.

 

O campanie despre frumusețea și bucuria de a dărui

Date despre campania Beauty Giving. Sursa: douglas.ro

Date despre campania Beauty of Giving. Sursa: douglas.ro

Douglas România (cei cu parfumeria), au pornit o campanie alături de organizația Little People, care luptă încă din 1996 împotriva cancerului la copii și tineri.

În fiecare dintre magazinele noastre din România am montat o cutie de donații pentru programele de suport psihosocial a pacienților și a supraviețuitorilor de cancer pe care Asociația Little People le implementează in România și Moldova. Iar acum am dorit să ne implicăm și prin donație directă lansând campania Beauty of Giving” (comunicat de presă Douglas România)

În plus, în cadrul campaniei, Douglas România donează asociației Little People câte 10 lei pentru fiecare paletă de machiaj Like vândută.

 

Douglas România, 200 de angajați și o cifră de afaceri de 55 milioane de lei

Douglas a intrat în România în anul 2007, are 200 de angajați, 18 magazine (Bucureşti, Baia Mare, Braşov, Cluj Napoca, Craiova, Constanţa, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Sibiu, Timişoara și Târgu Mureş) și a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 55 de milioane de lei.

 

Little People și fascinanta poveste a Clubului Temerarii

Sigla asociației Little People

Sigla asociației Little People

Asociația Little People are ca obiectiv îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer prin oferirea unui suport psihosocial pe toată perioada spitalizării și după finalizarea tratamentului, contribuind astfel semnificativ la rata de supraviețuire a acestui grup de bolnavi. În 2006, Asociația Little People România a înființat Clubul Temerarii, comunitatea adolescenților români care au învins cancerul, ce numără astăzi peste 400 de membri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: