Tanti Ani se strecoară fără sutien în patul domnului Lică

Să vezi, fată, avea o garnitură de pat incredibil de frumoasă, îi zice Tanti Ani doamnei Protopopescu. Dacă ar trebui să respectăm adevărul până și într-o ficțiune, ne-ar fi greu să considerăm că doamnei Protopopescu, bunică respectabilă, i-ar putea spune cineva „fată”. Uite însă că Tanti Ani poate. Se știu de când erau amândouă aproape fete, adică proaspăt căsătorite și abia mutate în blocul de opt etaje pitit îndărătul blocurilor de zece. Așa că Tanti Ani își permite să îi spună doamnei Protopopescu „fată”; în felul ăsta, se simte și ea mai tânără.

Așa s-a simțit în dimineața zilei de joi, ziua în care face menajul în apartamentul domnului Lică. E un menaj ușor, fată, că domnul Lică păstrează curat, cred că mă cheamă numai așa, de rușine și din obișnuință, i-a mărturisit de mai multe ori doamnei Protopopescu. Tanti Ani a iubit-o părintește și pe Fosta, dar pe dl. Lică îl consideră fiul ei, atât de mult îl iubește.

LENJERIE DE PAT RENFORCE IMPRIMAT LUANA. Sursa: homex.ro

LENJERIE DE PAT RENFORCE IMPRIMAT LUANA. Sursa: homex.ro

Era ceva schimbat, povestește Tanti Ani, și mi-a trebuit mult timp până să-mi dau seama ce. Când s-a prins, a rămas pironită locului. Mă știi că mă pricep la lenjerii de pat. Doamna Protopopescu dă din cap afirmativ. Vechea ei prietenă nu are prea multe calificări, dar la lenjerii de pat se pricepe, ghicește materialul din ochi, recunoaște o cusătură bună din prima și are o slăbiciune aparte pentru imprimeurile cu flori.

Patruzeci de minute i-a luat drăgălașei Tanti Ani să descrie minunea pe care și-a așezat-o domnul Lică pe patul din dormitor. Am spus deja cât era de încântată? De parcă totul pentru ea ar fi fost pregătit, nu altceva. (În paranteză fie spus, Tanti Ani s-a așezat un pic pe pat, după ce s-a codit și s-a codit – să vadă cum e. Apoi și-a zis ce-o fi, o fi!, a dat plapuma la o parte, și-a lăsat capotul să alunece și s-a vârât în patul domnului Lică numai în chiloți și sutien. Era bine, Doamne, ce bine era! A renunțat și la sutien, cu inima bătându-i puternic în piept, mai-mai să iasă, dar a păstrat chiloții. Nu se face, și-a zis cu ultima brumă de bună cuviință. A stat așa câteva minute, mângâiată de lenjeria moale, simțindu-se plină de florile imprimeului, apoi a ieșit tiptil din pat și s-a dus, nerușinată, să se oglindească. Hehe, când eram io fată…, a mormăit, apoi s-a îmbrăcat, a arnajat totul la loc, apoi a pus mâna pe mop. Doamnei Protopopescu nu i-a povestit chiar tot, dat a descris atât de bine și de sugestiv calitatea pânzei, a lucrăturii, încât doamna Protopopescu chiar a simțit și ea; iar doamna Protopopescu cu siguranță nu a făcut  vreodată vreo excursie în patul domnului Lică!).

Toate ca toate, și-au zis cele două femei, dar ce l-o fi apucat pe dl. Lică? Știm că își cumpără mereu lucruri fine, se respectă, dar lenjerie cu flori atât de romantice pentru un bărbat atât de singur? Că doar nu face asta doar ca să doarmă mai mult și mai bine, eventual după ce citește vreuna din cărțile care îi umplu casa (vorba studiului despre somn)? Apoi le-a pocnit pe amândouă o revelație: dar dacă Fosta nu va mai fi în curând chiar atât de Fostă?

 

NOTĂ. Acest articol face parte din seria Pauza de Publicitate, marcat deseori cu (P) și caută să sugereze calitățile produselor ce pot fi luate via homex.ro: culori vii, care se păstrează și în urma multiplelor spălări, folosirea bumbacului și a microfibrelor (care absorb umezeala și lasă pielea să respire etc.

One Trackback to “Tanti Ani se strecoară fără sutien în patul domnului Lică”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: