Vinil, Canon, chinezu, garaj, bloggeri

#VinilBlogMeet în garaj la Europa FM. Foto cu telefonul: Călin Hera

#VinilBlogMeet în garaj la Europa FM. Foto cu telefonul: Călin Hera

Cum sună muzica trupei Canon printre hituri AC/DC, Queen, Nirvana, Pink Floyd, Dire Straits ș.a.m.d.? Am fost curios, mai ales că nu-i ascultasem pe Ioan Evu, Mircea Goian și ceilalți de foarte multă vreme (să tot fie vreo 25 de ani plini). Așa că atunci când am aflat de inițiativa lui nea chinezu (o întâlnire pe bază de vinil, #VinilBlogMeet), am salutat-o cu entuziasm și i-am, cum se spune, dat curs. Îmi încolțise în minte ideea de a aduce muzica celor de la Canon în compania amintită mai sus.

Mi-am luat bilet și loc la fereastră mi-am luat, după cum cântă Alexandru Andrieș. La fereastra mașinii, of course, că la Garajul Europa FM se ajunge destul de anevoios cu Metrorex și cu RATB-ul – cel puțin de unde aveam eu de plecat. Când am ajuns, oamenii erau deja adunați. În jurul chinezului.

 

Ce-ai adus?, zice. Canon, zic

Am dat mâna și m-am prezentat politicos, apoi am fost întrebat abrupt: Ce-ai adus?, zice. Canon, zic. Ce-i aia?, zice. O trupă din anii ’80. Din Hunedoara. Patriotism local, zic. Îmi plăceau, aveau versuri grozave și o muzică plăcută, cu instrumente un pic mai complicate decât chitara; de exemplu, viori :). Nu mai ascultasem de mult, eram curios cum sună, eram curios dacă îmi va mai plăcea și, în aceeași măsură, mă întrebam dacă va plăcea și celorlalți – unor necunoscuți.

Mi-a tremurat mâna când am pus discul pe pick-up. N-o mai făcusem din liceu. Mi-a fost teamă de sunetul acela inconfundabil de zgârietură. Dar a fost OK. Am vrut să ascult „O fată frumoasă” (versuri de Lucian Blaga). Am ascultat. Au fost câteva momente în care mi-au tresărit niște amintiri. Ceilalți n-au tresărit. Nu cred că le-a făcut cine știe ce impresie. Chinezu a fost politicos, a pus câteva întrebări. Nu auzise.

Cred că nu sunt mulți cei care au habar de Canon. Cred că nici în Hunedoara nu se mai știe mare lucru despre ei. Adevărul este că, în multe pasaje, sună cam ca formația Savoy – dacă privești superficial din îndepărtatul an 2015. Dar rămâne poezia (versuri minunate de Eugen Evu, Ioan Evu, Mircea Goian și, nu în ultimul rând, pomenitul Lucian Blaga). Și nostalgia.

A fost o jumătate de oră bună, câștigată. Jos pălăria, nea chinezu!

 

Premiu – piesa Întrebări

Pentru că YouTube și fiindcă acolo există orice, am găsit câteva melodii Canon. Culmea! Ca premiu, vă invit să ascultați Întrebările (muzică, text și voce – Ioan Evu). Piesă care a fost inclusă pe albumul pe care îl am eu.

 

UPDATE1. Am văzut că a scris despre întâlnire, foarte fain, Irina Vlăsceanu.

UPDATE2. Mihai povesește și el despre vinilîntâlnire. Deci el era omul cu Mark Knopfler! V-ați prins, eu am ajuns mai târziu.

4 Responses to “Vinil, Canon, chinezu, garaj, bloggeri”

  1. Multumesc 🙂 !

    Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: