Fazil Say, eu tot voi veni la concert!

Fazil Say într-un moment de extaz muzical. Sursa: pagina de Facebook

Fazil Say într-un moment de extaz muzical. Sursa: pagina de Facebook

Anunţata şi mult aşteptata zi de 16 februarie 2015 a venit mişeleşte în Bucureşti, cu o vreme uşor ceţoasă, mai friguroasă decât ţi-ai fi dorit (după un weekend primăvăratic) şi cu ceva şchiopăituri, ca la un început de săptămână aprig.

Context în care am ajuns încă o dată la vorba strămoşilor noştri, dacii: vânzările online sunt bune, dar ce te faci dacă îţi pică netu’, curentu’ sau pur şi simplu nu poţi să fii online în ălea 10 minute când biletele la cele mai tari concerte de la Festivalul George Enescu zboară cu graţie către melomanii cu mai mare iuţeală de click? Deci, ce te faci? Că nici nu puteai să laşi o sacoşă la coadă, nu? 

V-aţi prins: l-am ratat pe Fazil Say. Aflu de la foştii mei colegi într-ale comunicării Festivalului că multvisatul recital al pianistului turc, care va avea loc în data de 4 septembrie (16.30) la Ateneul Român, se află pe lista aflată în creştere a concertelor la care biletele s-au epuizat la foarte scurt timp după punerea lor în vânzare.

Prin urmare, în ceea ce mă priveşte, va trebui să fac balet ca să pot fi în sală să-l ascult din nou şi voi face balet! Căci am un mesaj pentru Fazil Say: să ştiu că învăţ să dau paginile partiturii şi tot voi fi atunci, acolo! Prea m-a dat gata în urmă cu doi ani, că mi-am înnebunit toţi cunoscuţii punându-i să asculte Black Earth, cu Frankfurt Radio Symphony Orchestra.

Altfel, după cum era de aşteptat, în prima oră de la punerea în vânzare a biletelor individuale pentru ediția 2015 a Festivalului Internațional George Enescu s-au vândut aproximativ 25.000 de bilete din 46.500 de bilete, câte au fost scoase la vânzare prin reţeaua Eventim. Zece din cele 22 de concerte din seria celor Camerale (care vor avea loc la Ateneul Român) au deja norocoşi şi ghinionişti. Primii sunt cei care au prins abonamente sau bilete, ultimii sunt ceilalţi.

Vestea bună e că mai sunt disponibile vreo 20.000 de bilete şi au rămas locuri la câteva concerte care se anunţă ex-cep-ţi-o-na-le! De exemplu, sunt în curs de epuizare, dar încă mai puteţi prinde, bilete la concertele susținute de Filarmonica din Berlin, Sankt Petersburg Orchestra, Wiener Philharmoniker și Royal Concertgebouw Amsterdam (19 septembrie).

Câteva date despre ediţia 2015 a Festivalului George Enescu

Potrivit organizatorilr, ediţia din acest an va avea loc în perioada 30 august – 20 septembrie, la Sala Palatului și Ateneul Român din București și va găzdui timp de 22 de zile 58 de concerte în săli, precum și multe alte evenimente în aer liber, în cadrul ”Pieței Festivalului” (3 – 20 septembrie) și a ”Bucureștiului Creativ”.

„Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului aduce în premieră la București, după 15 ani de discuții, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle”, scrie site-ul festivalenescu.ro. Alte orchestre şi artişti celebri care vor veni la Bucureşti: Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (19 și 20 septembrie), San Francisco Symphony, violoniștii Anne Sophie Mutter, Janine Jansen și David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, dirijorul de origine română Ion Marin, pianista Maria João Pires, câştigători ai concursului „George Enescu” : Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ștefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa şi pianista Elisabeta Leonskaja.

Programul complet

NOTĂ. Mai jos, Black Earthu’ ăla de care vă ziceam:

One Trackback to “Fazil Say, eu tot voi veni la concert!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: