Cutremur perfid cu o zi înainte de alegeri. Epicentru în Marea Egee

Locul unde s-a produs cutremurul din data de 24 mai 2014

Locul unde s-a produs cutremurul din data de 24 mai 2014

Senzaţie bizară azi, în timpul unui mic dejun întârziat. Zgâlţâiala a fost abia perceptibilă la început, dar evidentă. Am zis mereu că trebuie să cumpăr o masă mai solidă, ăsta a fost primul gând. Apoi am privit lustra. Recomand existenţa cel puţin a unei lustre în casă. Plafonierele nu sunt bune de nimic, nu se clatină deloc la cutremur. Zgâlţâiala a continuat suficient de mult încât să mă bucur de ea. „Cel puţin 5 grade”, mi-am zis. „E cel mai măricel din ultima vreme”, aveam să spun mai apoi.

Harta cutremurelor de azi 24 mai 2014

Harta cutremurelor de azi 24 mai 2014

Perfid. Un cutremur perfid. Fără pagube, fără spaime, cu două replici, din care una de 5.0 grade pe Richter şi alta de 3.8.

Cutremurul de azi a avut 6.5 grade pe scara Richter, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean şi s-a produs în Marea Egee, în apropiere de coastele Turciei, la ora 12:25:01, la o adâncime de 2 km. Eu nu-mi amintesc de cutremure în zona cu pricina, care să fie resimţite în Bucureşti.

UPDATE. Directorul INFP, Constantin Ionescu a confirmat faptul că a fost pentru prima oară când un cutremur produs în Marea Egee este resimţit pe teritoriul României.

UPDATE. Site-ul CSEM a rectificat datele privind cutremurul de azi: 6.9 grade cutremurul principal, 5.0, respectiv 4.2 cele două replici importante.

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: