Oscar 2014. American Hustle, cel mai nominalizat film al anului

Afiş American Hustle

Afiş American Hustle

Film american tipic, American Hustle are cam tot ce-i trebuie pentru a câştiga multe statuete la ediţia din acest an a Premiilor Oscar, inclusiv pe aceea pentru cel mai bun film. Mai mult decât atât, careul de aşi (Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence) şi cu regizorul David O. Russell cinci, sunt favoriţi, fiecare, pentru câte o statuetă individuală (Russell e nominalizat chiar la două: regie şi scenariu). Aşadar, aşteptările sunt uriaşe. Meritat? Eu zic că da.

Un tip şi-o tipă s-au specializat în a da mici lovituri, din care îşi asigură venituri mai mult decât decente şi o viaţă palitantă împreună. Tipul are şi o nevastă, plus copilul acesteia, şi o spălătorie. Cam pe când tocmai se gândesc să mai dea două-trei lovituri şi s-o întindă din SUA, departe, unde să nu-i urmărească agenţii FBI, adică fix în România (suntem în anul 1978), întâmplarea face să încerce să  înşele ditamai agentul federal, care le face o propunere: să-l ajute să facă patru arestări în schimbul libertăţii lor.

amhus

Râzi, iscodeşti, îţi imaginezi, reconstitui povestea, te bucuri de surprize, îţi pare rău de ceea ce i se întâmplă primarului Polito. Te dai bătut în faţa jocului actorilor care ţin capul de afiş.

Căci filmul, chiar dacă are o acţiune palpitantă, se bazează aproape exclusiv pe jocul actorilor. Fiecare are parte, pe rând, de momentul lui, iar aceste momente se întrepătrund. E un film despre actori. Vorbesc aici atât despre cei patru actori care au rolurile principale (dar să nu uităm apariţia memorabilă a lui Robert De Niro!), plus Jeremy Rener, interpretul rolului Carmine Polito, cât şi despre personajele lor, care sunt actori în viaţa de zi cu zi, joacă roluri pentru care se pregătesc, care fac parte din fişele lor de post (mai puţin personajul interpretat de Jennifer Lawrence).

Recomand şi pariez că American Hustle va primi cel puţin două Oscaruri importante.

Fişa tehnică

  • Regizor: David O. Russel
  • Scenariu: Eric Warren Singer, David O. Russel
  • Cu: Christian Bale, Amy Aams, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Jeremy Rener, Robert de Niro
  • Durata: 138 minute
  • Buget estimar: 40 milioane $ (detalii aici)
  • Trailer (pentru cei care au citit până aici)

Mai jos, ceea ce am scris deja despre ediţia din acest an a Premiilor Oscar:

7 Trackbacks to “Oscar 2014. American Hustle, cel mai nominalizat film al anului”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: