Coffee to go

Cană de cafea într-o ceaşcă normală, aşezată pe-o carte. FOTO (cu telefonul): Călin Hera

Coffee to go. Cană de cafea într-o ceaşcă normală, aşezată pe-o carte. FOTO (cu telefonul): Călin Hera

Blasfemie mai mare n-am întâlnit, cel puţin nu de curând. Trecută de 50 de ani şi încă femeie bine, pare să fi văzut multe. Acum soarbe o cafea şi gustă o ţigară. E clar că-i place. Rotocolul de fum aruncat peste măsuţă parcă ar vrea să mai stea un pic să prindă continuarea (înainte de a se risipi). Pot înţelege un McDrive, n-ai cum să mănânci înăuntru dacă eşti atent ce-i, dar “coffee to go”?? Cine a inventat asta e un nemernic. Nu-mi cere să beau o cafea în cinci minute, dintr-un pahar de plastic. Înjură-mă, e tot aia.

10 comentarii to “Coffee to go”

 1. Drag domn Hera, nu ştiu dacă sunt de accord cu dumneavoastră, din pricina insatisfacţiilor mele în viaţa privată(protocolul relational-politic inclus, aici) sau, pur şi simplu, fiindcă, deşi nu sunt bătrînă, nu mai sunt nici tînără şi acum, la cei peste 34 de ani pe care îi am, sunt deja în faza de obişnuinţă cu ‘viaţa de robot’.
  În cazul în care ştiţi că nu am nici-nici, de foarte//foarte mulţi ani, credeţi-mă că sacrificiile acestea în legătură cu protocolul cafelei, mă lasă absolut rece şi sunt obişnuită să fiu ‘robot’, ba chiar îmi place viaţa de cazarmă, într-un front în totalitate urban şi profesional(de tip West).. Dar, mi se pare că v-am mai scris exact astea şi în anii trecuţi, în fostul meu cont pe LinkedIn, în perioada în care flirtau cu mine, cele 2 firme de asigurări, însă nici una nu îmi dădea nimic, aşa-i?!(şi atenţie..că mi-am schimbat şi conturile de internet dar şi computerele de acasă, de incredibil de multe ori, de atunci). Vă mulţumesc.

  Apreciază

 2. Intr-adevar e neplacut sa bei cafeaua din mers… si sa mai fii si adormit

  Apreciază

 3. :)) super! nu doar textul ci si fotografia! inspirate si simpatice!

  Noi râdem când trecem pe lânga standurile cu „coffe to go” numind afacerea „cafea Togo” (pronuntata exact asa cum se pronunta numele statului african :))

  Apreciază

  • Este exact ceea ce am aflat ulterior de la persoana care mi-a inspirat această Proză Arhiscurtă: mirarea (probabil jucată) că „au băgat ăştia” cafeau din Togo! 🙂

   Apreciază

 4. Cafeaua e normala, ceasca e normala, insa cartea nu merita asta…. Ii sta mai bine sub un borcan de miere.
  Sau sub un picior de pat care-i mai scurt.

  Apreciază

 5. Pe mine m-a „suparat” altceva : cafeaua pe o carte . Se poate ?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: