Djang Unchained. Cum merge Quentin Tarantino la Oscar 2013

Am văzut cu plăcere Django-ul lui Tatantino (site-ul oficial al filmului, aici). Nu sunt un sadic să-mi placă vărsarea de sânge televizată (deşi e spectaculoasă atunci când e pusă în scenă de Tarantino; un amic din Pahico a zis că i s-a părut că ar fi, cumva, o parodie). Dar îmi plac westernurile (ok, nu e un western clasic), mi-a plăcut cum a fost construită povestea, cum a fost realizată atmosfera şi mi-a plăt cum a început, cu racolarea lui Django (da, Jamie Foxx e un actor de primă clasă). Şi, pentru că am o vârstă la care ori eşti cinic, ori sentimental, filmul m-a prins în perioada sentimentală.

Nu vă aşteptaţi la vreo poveste romantică; culmea romantismului e la final, când Django al nostru tocmai a împuşcat vreo cinci inşi, printre care o tanti de viţă nobilă, apoi a aruncat în aer conacul, cu două-trei legături de dinamită (by the way, dinamita nu se inventase în anul în care e plasat filmul, 1858). Ei, şi în timp ce zburau bucăţi de clădire, în flăcări, în jurul personajelor, distinsa iubită a lui Django se bucura aplaudând ca un copil în faţa unui foc de artificii.

Christoph Waltz (l-aţi văzut în Inglorious Basterds)  pune în valoare un rol bun, Leonardo di Caprio e OK (dar l-am văzut şi în roluri mai bune), iar Samuel Jackson reuşeşte un minunat rol Stephen (un nenorocit administrator de culoare al domeniului lui di Caprio – ăla aruncat în aer de Django). În film apare şi Quentin Tarantino, aşa cum ne-a obişnuit. Mai spre final; dacă nu eşti atenti, nici nu-l observi.

Filmul lui Tarantino are 5 nominalizări la Oscar în acest an, printre care cel mai bun film, scenariu, cel mai bun rol secundar masculin (Christoph Waltz) şi a primit două Globuri de Aur (Waltz şi Tarantino – scenariu).

Deşi nu cred că va lua Oscarul cel mare, e de văzut!

9 Responses to “Djang Unchained. Cum merge Quentin Tarantino la Oscar 2013”

 1. „Fur Elise” e cântată la harpă; la servirea tortului.
  Wiki scrie că „was not published until 1867, 40 years after the composer’s death in 1827.”

  Apreciază

 2. E cel mai bun film vazut in ultima perioada.

  Apreciază

 3. Cred ca o sa mearga cu capul sus si cu privirea ‘nainte!

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: