Clasamentul PA-urilor despre cărti

Sunt în măsură să anunt, gratie voturilor voastre, clasamentul etapei PArte de carte a concursului de proză arhiscurtă AutoPArtret.
Imediat!

UPDATE.
Până atunci, nu uitati că mai puteti scrie până mâine, vineri, 15 aprilie, 20.00, PA-uri pentru etapa Casa din vis (care va fi ultima a acestui concurs*).

UPDATE2.

Clasament carti
1-2. Martisor, Făuritorul de uși 69v
3. Parte de carte 68v
4. “Determinare” 55v
5. Dezamagire 52v
6. CART’o’4-ul 49v

Au mai primit voturi
Printre rafturi prăfuite 39v
Primii mei Cireşari 29v
Cum se termină Fraţii Jderi? 27v
À La Carte (1), À La Carte (2) 26v
Biblioteca, “Predestinare” 22v
Amintiri din copilărie. Stela 14v
Nr total de voturi: 567

Clasament general
1. Bogdan Onin 63p
2. injineru 62p
3. LeeDee 59p
4. Carmen 58p
5. Ion Toma Ionescu 55p
6. Victor 46p
7. MeetTheSun 36p
8. Călin 32p
9. Alina 27p
10. LePetitPrince 25p
11. Dan19p
12. Petra 18p
13. zamo 17p
14. Leo16p.
15. Laura Driha 15p
16. starsgates 14p
17. Camix 11p
18. Lord D`if 10p
19. eftimie 9p
20. Ioana 5p
21. dAImon 4p
22. Anamariadeleanu 3p
23-24. LadyA, dragoselu 2p

* Îmi însusesc, astfel, observatiile privind sistemul de votare…

25 Responses to “Clasamentul PA-urilor despre cărti”

 1. mna că repede încheiaşi votarea, of of

  Apreciază

  • prea repede:) iar orele în care s-a putut vota nu prea s-au nimerit cu cele la care stă lumea pe net:)

   Apreciază

  • Camix, injineru: Au fost 24 de ore la dispozitie (circa aproximativ). Oricum, primesc prea multe plângeri privind sistemul de votare…

   Apreciază

   • poate ar trebui să faci un set de reguli şi pentru votare, la fel cum ai făcut pentru punctaj:P

    Apreciază

   • Dacă mi se permite, este de înţeles. Sistemul acesta de votare ca la tv televotingul (norocul tău dacă ai 3 telefoane şi mai au şi rudele la fel) nu încurajează calitatea în creaţiile participante. Nu ştii niciodată ce ai greşit, cât ai greşit, dacă ai evoluat sau nu şi nici nu contează pentru că nu se alege după care e mai bun, ci după care „e” mai mulţi. Acum, dacă ar fi premii care ar trebui date neapărat şi asta ar fi soluţia cea mai econoamă de timp, ar fi mai de înţeles, oarecum. Altfel, simţi nevoia să câştigi ştiinţă.

    Ştiu că nu ţi-ai propus să faci training din acest tip de concurs, dar ar fi o idee. Asta ar ajuta cel mai mult.
    Eu aş propune ca votul să-l dea un juriu selectat de tine care ştie ce alege şi, la finalul unui episod să fie câteva concluzii de bine şi de rău cu privire la creaţii, ca lumea să înveţe să scrie efectiv.

    PS: sper să fie fără supărare, încerc doar să spun ceea ce m-ar ajuta pe mine şi (poate şi) pe alţii. Nu înseamnă că mă revolt şi nu urmăresc nici să îţi iau avântul. Ideea asta de concurs de creaţie e interesantă. cu nişte amendamente. atât.

    Apreciază

    • Camix, e clar că organizez toate aceste concursuri de dragul prozei arhiscurte, cu gândul că participantii învata unii de la altii. Mi-ar plăcea să încurajez cumva si partea de critică pahiliterară, dar stiu, din experienta Pahico, că e ceva destul de complicat, care merge în salturi.
     Oircum si oricât ar fi de tip Eurovision, cum a zis cineva, competitia te ajută să înveti.
     După acest concurs vă voi invita la discutii mai teoretice despre proza arhiscurtă; mi-ar plăcea să participati la ele cât mai multi. Dar înainte de aceste discutii, îmi pun sperantele în epilogul de care pomeneam undeva. Nitică răbdare 😉

     Apreciază

   • Călin, îmi pare rău că te mâhnesc, chiar nu vreau asta; deloc deloc…

    Apreciază

   • Călin vin eu cu o sugestie:) Hai să facem un fel de cafenea literară pe partea de PA-uri:) Ce zici, sună bine?

    Apreciază

 2. Călin, sa stii ca la ora 20,01, clasamentul arata altfel decat acum, pentru primele trei locuri ( celelalte au ramas neschimbate ):

  1. Făuritorul de uși
  2. Martisor
  3. Parte de carte

  Imi pare rau ca nu am facut un print… 😉

  Apreciază

  • LeeDee, din păcate n-am un print screen de aseara; eu setasem sondajul astfel încât să nu se mai poată vota după ora 20.00. Dacă s-a putut, totusi, e un argument în plus că nu trebuie să mai folosim sondajele wordpress.

   Apreciază

 3. Eu am un print screen. Clasamentul e usor modificat. Nu mai conteaza. Insa trebuie intradevar sa poata fi completata votarea cu notarea unui juriu. Si asa vor fi nemultumiri. Fiecare e subiectiv cu sine. Toata intamplarea insa merita aplauze.

  Apreciază

 4. Ma simt cumva datoare sa spun si eu cate ceva. Daca sistemul de votare a lasat cateva brese, si noi ca oameni, le-am lasat sa ne pacaleasca. Eu am incercat prin observatii „subtile” la cateva dintre etape sa sugerez o oprire a acestei tentatii. Si am facut-o doar prin comentarii si nicidecum pe privat in ideea ca trasparenta si asumarea sunt de dorit.

  Ce-i drept, m-a enervat un lucru, si eu nu sunt diplomata doar ca sa ma pun bine cu oamenii, si anume ca cineva a fost putin tras de maneca pe un alt site, un site pe care intram mare parte dintre noi 😦 Se pare ca n-a contat.

  Prin meseria pe care o am, as putea face ca la fiecare 5 minute sa se genereze voturi aleatoare de pe ip-uri aleatoare, dar n-am incercat niciodata sa scriu un astfel de cod. Prefer insa, sa-mi folosesc cheful de programare pentru firma care ma plateste. Am spus asta ca sa se stie ca omul numai ce nu vrea, nu face.

  In schimb, Calin, am invatat foarte multe lucruri din toate aceste etape legate si anume ca nu-mi place sa pierd, dar imi place sa inving continuand. Cand spun „sa pierd” ma refer la faptul ca simteam ca as putea scrie si o capodopera si tot nu ar fi observat acest lucru.

  Am castigat multa continuitate in demersul de a lua parte la ceva, am cunoscut portretele catorva oameni pe care oricum ii citeam cu mare drag si astfel, m-am simtit si eu ca parte a unei comunitati, mi-am exersat scrierea de pa-uri pe o tema data si mai mult decat atat, mi-am facut cativa prieteni care nu au nici o treaba cu blogurile sa citeasca pa-uri. Nu multi, vreo 3, daca se intreaba cineva de numarul de voturi 😛 (nici nu stiu daca au votat pentru ca n-am insistat cu asta)

  Altfel, toti sunteti niste oameni extraodinari si scrieti cu un substrat emotional puternic care pe mine ma bucura enorm si pe care sper sa-l exploatez citind in continuare. Atat cat ne permite timpul.

  p.s. Calin, n-as vrea sa te opresti din concursuri, din provocari. Avem multe de castigat din ele!

  Apreciază

 5. Mna, eu pot sa spun ca le-am citit, atat. Si iarasi sunt intr-o alta ordine in preferintele mele, dar deja m-am obisnuit cu asta. 😀

  Apreciază

 6. mno, mie-mi place ce citesc. unele chiar mai mult decat ce scriu eu 😀

  Apreciază

 7. Salut initiativa de a se renunta la acest sistem de votare. Pana la urma preferintele fiecaruia se pot lasa si intr-un comentariu, care pot fi contabilizate dupa deadline. Daca chiar se doreste un sistem de vot. Iar problema asta, dupa cum bine stii Calin, nu dureaza de la acest concurs, ci a inceput de la alte concursuri anterioare. Voi reveni in clipa in care se va opta pentru altceva. Pana atunci, voi mai trece pe aici si te voi citi in continuare. Cat priveste o anumita persoana cu dorinte de afirmare, i-as recomanda ca mai intai sa gandeasca, inainte de a face unele afirmatii.
  Sunt convinsa ca pana la urma vei gasi solutia optima pentru ca aceste concursuri sa continue.

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: