Erau trei ore între trenul de la Bacău şi cel de Hunedoara. Mă aştepta în gară, mă ducea la un restaurant bun. Vorbeam mult. Dă-i tot ce vrea, îi zicea ospătarului, apoi se răzgândea şi comanda el si se asigura că grătarul e mare cât farfuria şi carnea prăjită numai bine, cât să mustească puţin. Băutura şi desertul le alegeam eu. La plecare, îmi punea în raniţă un pachet cu caşcaval, salam de Sibiu şi alte chestii care nu se găseau pe vremea aia. La plecarea lui…, ce-aş putea oare să-i pun în raniţă?
Raniţa
15 Responses to “Raniţa”
-
-
-
foarte frumos, Călin. eu zic însă că-i bine că pe lângă ”cele de-ale gurii” ți-a umplut ranița și cu o mulțime de amintiri – ”cele de-ale sufletului” – iar acelea ușurează întotdeauna faptul că nu-i mai putem avea în preajmă…
ApreciazăApreciază
-
salut, sa nu fie cu suparare, eu nu am facut armata, deci nu am cum sa stiu cum este dar pe mine ma duce cu gandul la cei care veneau in control pe la alimentare, pe timpul lui ceausescu, plecau cu gentutele pline fara sa depuna efort sau sa fie gata oricand sa isi dea viata pentru tara, cum facea soldatul
ApreciazăApreciază