Uriaşul

A fost odată ca niciodată un uriaş atât de mare încât, din doi paşi, trecea într-o clipă peste şapte ţări şi peste şapte mări. De mare ce era, i se păreau aidoma vârful Everest şi Groapa Marianelor. Altfel spus, din punctul de vedere al uriaşului nostru, pământul era plat. Ceea ce devenise plictisitor. Aşa că într-o zi a plecat spre capătul Pământului, doar-doar va afla ceva interesant. Iar acolo, ce să vezi: o vale adâncă, în care sclipeau stele, ca o amintire din vremea în care era bebeluş, în poalele maica-si.

NOTĂ. Am scris acest PA pentru etapa La vale din cadrul concursului de proză arhiscurtă „Cinci săptămâni în palon”

11 Responses to “Uriaşul”

 1. Aurel – file de poveste –

  Viaţa lui Aurel o luă la vale încă de pe la începutul său, însă acum mişcarea acesteia spre hăuri păru să accelereze, dacă putem identifica încremenirea cu mişcarea accelerată. Totuşi, mici satisfacţii îl încercau pe eroul nostru, cam ca atunci când te scarpini ori te scobeşti, mânat de micoze şi eczeme. În definitiv, cu ceva trebuia să-şi umple timpul. Astfel că şi personajul în discuţie râgâia, strănuta, ori mai răspundea la vreun salut, aceasta din urmă mai rar, totuşi, căci cine să-l salute pe Aurel? Câte-un străin, uneori. Şi, astfel, zilele trec în mod ireversibil, cum trec ele pentru oricine.

  Apreciază

 2. desigur că uriașul nostru a devenit lacrimogen, și-a jumulit puțin ochii, mai mai să i se rostogolească unu peste david și alice
  care se iubeau în vale, el îi mușca coapsa stângă, ea îi săruta tâmplele, el îi făcea fix 3 înțepături simetrice sub sânul stâng, ea gemea, simțea o plăcere ciudată, era diferit de ceea ce simțea cu uriașul. Atunci a hotărât să-i arunce copilul, copilul semi-uriaș, s-a gândit el.. iar pe o singură notă l-a nghițit, pe si bemol.

  Apreciază

 3. buna ziua, am avut niste probleme cu domeniul sextinio.net daca ati putea sa schimbati linkul in http://www.sextinio.testededragoste.net. Multumesc

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: