Picăturile

Fotografie făcută în luna iulie în judetul Gorj (dacă nu mă însel). Mă înşelasem. soim e mi-a atras atenţia că Picăturile astea sunt din judeţul Dolj.
P.S. Click pe foto pentru imagine mărită – recomandat celor care nu văd bine ce scrie pe indicatorul rutier

Vă arăt această fotografie pentru că-mi place (recunosc, numele localitătii îmi place la fel de mult ca peisajul sau chiar mai mult) si pentru a vă reaminti o provocare mai veche: aceea de a aduna fotografii cu nume de locuri. Ei?

14 Responses to “Picăturile”

 1. Excelenta ideea. Avem in judet cateva localitati cu nume de sta matza in mustati, cum ar fi: Hodivoaia, Falashtoaca, Găujani, Bălănoaia…

  Apreciază

 2. De cate ori am calatorit cu trenul sau masina am remarcat denumiri de localitati foarte ciudate.Insa unele dintre ele au o poveste, o legenda si poate ca nici localnicii nu le stiu.
  In plus, numele multor strazi din Bucuresti despre care am auzit cand se anuntau informatii utile mi se par mai mult decat ciudate. 🙂

  Apreciază

 3. Imi place provocarea.
  Ma face sa-mi reprosez din nou faptul ca am ratat fotografierea indicatorului, desi mi-am dorit: indrum spre Constanta, prin Slobozia, treci pe langa „Orasul de floci”. Ulterior am cautat informatii pe net si am aflat lucruri interesante.
  Ganduri bune!

  Apreciază

 4. De ,,zdrenţele” Banatului ai auzit?
  Sacu, Cârpa şi Nădragu.
  Satul Picăturile e situat în jud.Dolj, la graniţa cu Vâlcea şi nu în Gorj.
  Oricum asemănarea e izbitoare deşi îţi spun din surse sigure că între cei din Gorj(care-şi spun nordişti) şi cei din Dolj(cărora le spun sudişti) se poartă un război ascuns de generaţii. Nu ştiu care-s mai cu moţ decât alţii… Şi totuşi acelaşi pământ îi suportă pe toţi şi cât de mult se aseamănă satele lor.

  Apreciază

 5. N-am uitat de provocare dar n-am iesit din oras in ultimele saptamani si la precedentele n-am binevoit sa fotografiez indicatoarele de intrare in localitate.. 😉

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: