Îndrăzneala

Dl. inginer privește îndelung o doamnă peste care timpul a trecut nedrept de lent. Nedrept pentru toți ceilalți, care nu înțeleg de ce timpul nu e o unitate de măsură aplicabilă identic tuturor. Delicata și încă tânăra doamnă nu își dă seama că e privită. Soarbe neatent din ceașca de cafea și pare că se gândește departe. Apoi constată. O persoană atât de distinsă nu observă. Constată.

…Iar, la un moment dat, dl. inginer, care pare să-și amintească un gând din tinerețe, întreabă îndrăzneț:
– Iertați-mă că dau buzna atât de nepoliticos cu privirea mea nătângă, dar, oare, ne cunoaștem? Și, dacă da, cât de bine?

Etichete:

2 comentarii to “Îndrăzneala”

  1. Nu pot să vă explic bucuria pe care am simțit-o când am văzut că postatul pe blog a devenit o rutină pentru dumneavoastră.
    Ați ajutat-o pe sora mea să treacă peste episodul anxios și mă ajutați pe mine, în fiecare zi, să mă bucur de viață, din lucruri mici: drumul cu tramvaiul spre casă, urmele lăsate de avioane pe cer, cornul cu cremă de șampanie, gerul de afară, clădirile pe care le văd în drumul meu. Îmi imaginez cum ați scrie dumneavoastră despre toate lucrurile astea și brusc, par mai frumoase și viața împreună cu ele.

    Apreciază

Lasă un comentariu