Metroul de dimineață

… boss-ul metroului pe care scrie PRECIZIEI închide ușile când mă aflu la doi metri de vagon. Dacă aș fi fost mai tânăr și mai bucureștean, aș fi țâșnit ca într-un film cu Tom Cruise. În schimb, am parcurs agale cei doi metri. Prinsesem privirea tipului de la butoane și știam că mă pot baza pe ceea ce bărbații numesc camaraderie. „OK, boss”, mi-a transmis.

Ușile s-au deschis fix atunci când a trebuit, altfel mi-aș fi julit nasul.

Am găsit loc în picioare între două grupuri. În stânga, doi chinezi cu ochelari, la costum, cu cămăși albastre, care vorbesc tare. În limba chineză. În dreapta, trei domnișoare drăguțe, care vorbesc arăbește. Tare. Sunt tare drăguțe și vorbesc tare. Disting cateva cuvinte englezești. Ambele grupuri coboară la Eroilor. Între timp, românii din metrou tac și fac eyescreen pe smartphone.

2 comentarii to “Metroul de dimineață”

 1. Interesantă potrivire între cele două grupuri. Mie îmi închidea șoferul de la maxi taxi ușile fix când mă vedea că mă întrept spre uși. Avea prostul obicei de a opri la 5 metri distanță de locul unde stăteam în stație. Cred că avea ceva cu mine, că se întâmpla cam des asta. De multe ori am sunat la firmă, pentru că nu făcea nicio glumă proastă cu închisul ușilor, ci chiar pleca.

  Apreciază

  • Am tot întâlnit grupuri străine în ultima vreme. Vădit. De regulă, în locuri mai pretențioase: Operă, Ateneu, câte o biserică, vreun obiectiv turistic, vreun local mai jmecher. Ne cosmopolitizăm.

   P.S. Îmi pare rău de faza cu maxi taxi.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: