Patrușopt de lei cincizeci, dom’le dragă, să mai treci!

Seară, oboseală după o zi plină, vizită în fugă la supermarket și, în rutina banală a momentului aceluia când, la casă, ești mai atent la pachetul de gumă de mestecat pe care îl agăți în ultima clipă decât la omul care scanează cumpărăturile, auzi vocea, apoi vezi omul care te salută un pic cam prețios și îți spune cât de mult se bucură că ai făcut cumpărături în supermarketul lor.


Ridici ochii, lași gândurile și vezi un băiat tânăr, de cel mult 20 de ani, scund, căruia nu-i tace gura. Spune câte o rimă lângă denumirea fiecărui produs pe care îl scanează: carne care doarme, banane hoțomane, apă plată astupată și o mândră ciocolată pentr-o seară minunată și o sticlă de vin pentru domnul Călin (îi întinsesem cardul), patrușopt de lei cincizeci, dom’le dragă, să mai treci!

Am rămas paf.

În mod normal, verva aproape manelistă m-ar fi deranjat. Ar fi putut trece drept gest nepotrivit, bădărănie. Dar copilul acela, că altfel nu îi pot spune, trăia momentul. Avea ochii curați. Se bucura că are jobul acela, că poate fi de folos. Știa, simțea că trebuie să le ofere clienților nu o mutră sictirită, ci veselie. Să le ridice ochii la finalul unei zile în care poate au zâmbit, poate nu.

În orice caz, asupra mea a avut efect. Tinere, jos pălăria!

Notă. Minunea s-a întâmplat intr-un magazin Billa din București. Cartier NewTown.

4 comentarii to “Patrușopt de lei cincizeci, dom’le dragă, să mai treci!”

  1. Cât de frumos gest, m-am topit! Chiar voiam să te întreb, mă gândeam că nu în București s-a întâmplat asta, mă gândeam că poate printr-un oraș de munte ceva, unde oamenii sunt mai senini…

    Apreciază

  2. În buricul târgului. Pur și simplu m-a lăsat paf. Mi-a mai dat o speranță. Cum s-ar zice.

    Apreciază

  3. haha,a picat la tanc dupa o zi lunga la munca !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: