Terasele în așteptarea EURO 2016

Vedere din București. Terasele în așteptarea mușteriilor microbiști. Începe Euro 2016. Foto: Calin Hera

Vedere din București. Terasele în așteptarea mușteriilor microbiști. Începe Euro 2016. Foto: Calin Hera

Am dat o raită prin Centrul vechi al Bucureștiului. Terasele erau incredbil de pline, dacă te gândești că era o zi lucrătoare, la prânz. Am făcut un exercițiu de imaginație: cum vor fi peste câteva ore, cam pe la lăsarea serii? Ticsite, estimez. Cred că și ospătarii își vor fi început ziua de lucru, azi, mai devreme. Pentru că diseară va fi wow!

Clienții teraselor din Centrul vechi erau, vineri pe la prânz, în ziua debutului Euro 2016, mai degrabă liniștiți.

euro google doodle

Petrecerea burlacilor. Nu subestimați rezistența la băutură a bărabților pitorești

Sărea în ochi doar un grup de vorbitori de limbă engleză. Bărbați bine făcuți, în maieuri și șlapi. Tatuaje, dar nu foarte multe. „Petrecerea burlacilor. Low budget. Au ales ceva exotic. București, România”, zice cineva. Poate. Mai ales că e ora 14, au ras câte o bere la pahar (Carlsberg) și, în timp ce-mi notez, celebrul Screwdriver – suc de portocale cu votcă (jumi-juma). Unul dintre ei, probabil sărbătoritul, e îmbrăcat într-o rochie galbenă, are o coroniță și i se văd bretelele de la sutien pe umerii goi.
Cu toții stau cu entuziasm în bătaia soarelui de iunie. Estimez că niciunul dintre ei nu va vedea meciul de deschidere al Euro 2016 – dar niciodată să nu subestimezi rezistența la băutură a unui bărbat pitoresc, mi-a spus cineva odată.
Cele mai multe terase au evitat să facă rezervări pentru diseară. De înțeles. Cererea de mese din jurul televizoarelor va fi atât de mare încât ar fi pur și simplu o prostie să refuzi pe cineva în contul cuiva care încă n-a venit. Poate că se va sta și în picioare. Pentru că nimic nu se compară cu un meci văzut în gașcă. Când, chiar dacă România nu va face mare brânză, berea rămâne bună.

2 comentarii to “Terasele în așteptarea EURO 2016”

  1. Berea e tovarăşul de nădejde. Şi la bine şi la rău. Totuşi… hai România! 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: