Trei cuvinte despre o campanie pentru Beck’s Gold

Infograf despre campania „Cine spune că?” dedicată berii Beck s Gold. Sursa: InfoNaiv

Infograf despre campania „Cine spune că?” dedicată berii Beck’s Gold. Sursa: InfoNaiv

Mi s-a cerut să îmi dau cu părerea despre campania S.C. Bergenbier S.A. , dedicată berii Beck’s Gold, o băutură despre care se spune că ar fi „mai rafinată, mai ușoara, cu doar 4% alcool, potrivită pentru toți cei care gândesc liber”.

Prima pagină a aplicației „Cine spune că?”, dedicată berii Beck s Gold

Prima pagină a aplicației „Cine spune că”, dedicată berii Beck’s Gold

Berea respectivă ar trebui să se poziționeze într-o zonă a clienților tineri, dinamici, venituri medii etc. Ca să-i curteze, oamenii de la comunicare spun că Beck’s Gold este considerată a fi „berea fresh thinker-ilor”, campania de lansare, ca să revenim la scopul acestui text, mergând pe ideea că „indiferent de domeniu, lucrurile pot fi făcute și altfel” – deci e clar că și noua bere e altfel, adică mai grozavă. Cel puțin cam asta cred eu că este ideea.

 

 

Campania beneficiază și de o aplicație pe Facebook

becks gold

Eticheta berii Beck’s Gold

 

Ca să prindă la publicul targetat, a fost creată o aplicație pe Facebook, „Cine spune că”, ingenioasă și, pot presupune, cu oarecare impact pentru oamenii care stau toată ziua pe Facebook. Ceea ce înseamnă că este, practic, pentru toată lumea, nu-i așa?

 

Vă las bucuria de a desluși detalii ale regulamentului (tocmai se intră în etapa a doua a concursului, căci ce campanie e aia care nu implică și un concurs?!), un regulament care mie mi s-a părut un pic cam complicat.

Dar berea Beck’s Gold nu e foarte tare, așa că îți poți permite să bei 2-3 sticle în timp ce încerci să îți dai seama.

 

Românul s-a născut creativ

becks gold 1

Fotografie care promovează berea Beck’s Gold

 

Complicat sau nu, concursul din cadrul campaniei, chiar dacă nu are premii nemaipomenite (îmi permit să remarc asta), a generat câteva idei ușchite, dovadă că românul e născut creativ.

Prin urmare, cele trei cuvinte care să definească recenta campanie „Cine spune că” sunt, de la mine: ușchită, 2.0, multimedia. Părerea mea.

 

Există și un clip. Simpatic

Pentru cei curioși, mai jos este un clip care, cum se spune, reliefează ideea campaniei „Cine spune că”. Chiar dacă nu e ceva superoriginal (ce mai este original în ziua de azi?), întâmplarea filmată și clipul însuși te fac să zâmbești, să fii binedispus. Ce altceva poți cere mai mult de la o bere? 🙂

NOTĂ. Acest articol face parte dintr-o serie de texte din categoria „Pauza de publicitate”, marcate cu (P)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: